Skocz do zawartości

[petycja] - bestialskie potraktowanie psa

MrsSil

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To i ja się wypowiem...

Media nagłośniły tą sprawę ( i bardzo dobrze ) jednak takich przypadków są dziesiątki jak nie więcej i niestety nie wychodzą na jaw.

Jestem zdania ( jak większość tutaj ) że wyrok i tak jest za łagodny.

Chcę tu poruszyć jeszcze inną kwestię ochrony praw zwierząt.

Nie wiem czy ktoś z Was widział co dzieje się w rzeźniach i ubojniach, jak okropnie traktuje się zwierzęta, które właśnie idą na śmierć, jak przebiega proces hodowli takich zwierząt. Zwierzęta są trzymane w okropnych warunkach, w ciasnych klatkach, pomieszczeniach i potem ten transport, wyładunek. Często jeszcze na wpół żywe zwierze, jest wrzucane do wrzątku. Nie da się tego opisać. Widok "klękającego" baran przed poderżnięciem gardła, mały cielaczek, który dostaję pneumatycznym bolcem w głowę i nie rzadko jeszcze po tym żyję, koniom którym łamię się kopyta by upchać je przed transportem.

Są to okropne widoki i takie sytuacje można mnożyć bez końca, niestety...

Poprawy nie będzie, bo liczy się ilość, kasa a nie godna śmierć zwierzęcia, które de facto, oddaje życie dla nas.

Smutne, ale prawdziwe.

Żeby było jasne- nie jestem żadnym " zielonym" ani wegetarianinem, jem mięso, tylko czasem się zastanawiam patrząc na nie na talerzu, co przeszło te zwierze, zanim trafiło do mnie na widelec.

Wracając do tematu psa i tego wyroku. Chciałbym poprostu strzelić w mordę tym typom...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...