Skocz do zawartości

[napęd] slx czy co innego?

Quink

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Łańcuch dobrze by dać myślę xtr/dura ace

Który jest dwa razy gówno wart Deore

kaseta sram pg970.

Lepiej zakupić Deore/SLX

Hamulce polecam xt , slx niestety nie są najlepsze i strasznie piszczą

Od kiedy piszczenie zależne jest od modelu hamulców ?

Napisano

łancuch deore nie wytrzymał 5 maratonów, na xtr daje rade

kaseta sram to wybor producenta Treka i poki co nie narzekam

hamulce po prostu słabiej hamują od xt natomiast fakt piszczenie rzeczywiscie wynika ze złego dopasowania klocków w zestawie od producenat roweru

pozdr

R

Napisano

Sory, że zadam pytanie, ale jeżeli mam manetki sram x0 3x9 i przerzutkę tylną sram x9 pod 9-ątkę, a chcem wymienić przerzutkę na sram x0 lub x9 ale pod 10-ątkę (manetki zostają te same, kaseta, łańcuch itp. też) Czy będe miał jakieś problemy z regulacją ze względu na inną liczbę przełorzeń, systemu...itp.

P.S będę jezdźił na kasecie 9-ątce

Nie kupuj łańcucha XTR!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja zajezdziłem 2 takie łańcuchy, a nie jestem nie wiadomo kim. Teraz mam kcnc x9 co prawda kosztował 200zł, ale było warto na 100%

Napisano

łancuch deore nie wytrzymał 5 maratonów, na xtr daje rade

Nie zauważyłem, zaś pomiary mówią same za siebie i są osoby, które myślą podobnie.

Napisano

Dzięki Panowie, tak to by 4 stówki poszły się kochać

P.S jeden z moich łańcuchów XTRa urwał się na ogniwie, a nie na łączeniu

Jak coś mam na sell tylną przerzutkę shimano RD-M972 foty jak coś, pisać na pw wózek SGS około 180-200zł

Polecam hamulce SLXa są wyśmienite co prawda mam je z klockami swisstop i tarczami XTRa, ale ,,gołe,, też dają radę. Ważę 75kg, więc nie mają zbyt lekko

Napisano

Panowie, zeby byla jasnośc, nie dam glowy uciac za xtra jak bede mial tzw zejscie na jakims wypadzie z powodu tego lancucha na pewno o tym napisze na forum, na razie poki co odpukac jest ok, poza tym kupilem go za niewielka kase wiec nie ma bolu!

natomiast jesli chodzi o szose bo tutaj moge cos wiecej powiedziec rzeczywiscie lancuch campa c9 jest nie do zdarcia, mialem kilka sezonow caly komplet veloce z c9 i dzialalo idealnie.

pozdr

Robert

Napisano

też będę kupować kasetę i łańcuch (tylko to aż w macu)

raczej na pewno będzie to już kultowe CS-M770, a łańcuch to jeszcze nie do końca wiem ale pewnie jakieś szitmano ;)

a co do hamulców to xt jest lepsze na pewno pod względem modulacji i siły hamowania, ale uważam że (przynajmniej dla mnie) nie warte było wydanie pieniążków na nie ;). Brat ma slx i widzę bardzo małą różnicę między moimi xt

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Który jest dwa razy gówno wart Deore

Lepiej zakupić Deore/SLX

Panowie,

obiecałem że napiszę kiedy będę zmuszony wymienić łańcuch xtr na inny, ten dzień nadszedł dużo szybciej niż się spodziewałem i już nie polecam tego modelu nikomu:) kupować łańcuch byle nie xtr chyba ze ktoś ma sponsora takiego długoletniego.

pozdr

Robi1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...