Skocz do zawartości

[przerzutka tył] XT shadow na XTR shadow?

sibonan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanawiam się nad wymianą przerzutki tylnej Shimano XT Shadow Top Normal na XTR Shadow. Manetki mam XT i nie zamierzam zmieniać. Czy po zmianie przerzutkie bęzie duża różnica w kulturze pracy. Czy różnica poza ceną :) i wagą jest zauważalna?

Napisano
nie zauważysz żadnej różnicy. Może pomyśl o wymianie manetek na xtr ? Ta zmiana powinna dać zauważalny efekt, choć 9biegowe xt są bardzo dobre.

zgadzam się w 99% ;) bo na XTR będzie +10 do lansu :)

Napisano

Gadałem z kolesiem, który TESTOWAŁ a nie jeździł przed sklepem ze zwykłe XTR chodzi sporo lepiej od wersji Shadow.

No to Twój koleś ma nadzwyczajną percepcję. Bo ja miałem XT Shadow i z niej przesiadłem się na XTR (również shadow) i różnicy w pracy nie czuję. Żadnej!

Napisano

Sorry, mea culpa. Jednak nie chce mi się wierzyć w tę wyższość w ramach jednej grupy. Tym samym i w zauważalną wyższość pracy zmieniarki XTR nad XT. Ot taki niedowiarek ze mnie.

Napisano

Kolega ma zwykłego xtr'a, ja miałem shadowa, ten sam rocznik. jego egzemplarz działa lepiej, szybciej i się nie myli. miałem, bo zmieniłem - wróciłem - na posiadaną x0 i tak samo jak w przypadku xtr shadow - zwykły - x0 działa lepiej. na 99 procent "czkawkowe" działanie nie wynika z kiepskiego wyregulowania, bo na co dzień w pracy zajmuję się głównie regulowaniem przerzutek. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...