sibonan Napisano 25 Października 2010 Napisano 25 Października 2010 Zastanawiam się nad wymianą przerzutki tylnej Shimano XT Shadow Top Normal na XTR Shadow. Manetki mam XT i nie zamierzam zmieniać. Czy po zmianie przerzutkie bęzie duża różnica w kulturze pracy. Czy różnica poza ceną i wagą jest zauważalna?
Andrew Napisano 25 Października 2010 Napisano 25 Października 2010 nie zauważysz żadnej różnicy. Może pomyśl o wymianie manetek na xtr ? Ta zmiana powinna dać zauważalny efekt, choć 9biegowe xt są bardzo dobre.
bender999 Napisano 25 Października 2010 Napisano 25 Października 2010 nie zauważysz żadnej różnicy. Może pomyśl o wymianie manetek na xtr ? Ta zmiana powinna dać zauważalny efekt, choć 9biegowe xt są bardzo dobre. zgadzam się w 99% bo na XTR będzie +10 do lansu
Gothic Napisano 27 Października 2010 Napisano 27 Października 2010 Jeśli nie walczysz o każdy gram w rowerze, to zluzuj. XTR Shadow pracuje na tym samym, bardzo wysokim poziomie co XT. Wiem bo mam
Ubotek Napisano 27 Października 2010 Napisano 27 Października 2010 Gadałem z kolesiem, który TESTOWAŁ a nie jeździł przed sklepem ze zwykłe XTR chodzi sporo lepiej od wersji Shadow.
ukaniex Napisano 27 Października 2010 Napisano 27 Października 2010 Nie zrozumiałem do końca sensu wypowiedzi ale pewnie tyle go w tym sklepie kosztowała, że nie dopuszczał myśli o słabym działaniu.
Gothic Napisano 28 Października 2010 Napisano 28 Października 2010 Gadałem z kolesiem, który TESTOWAŁ a nie jeździł przed sklepem ze zwykłe XTR chodzi sporo lepiej od wersji Shadow. No to Twój koleś ma nadzwyczajną percepcję. Bo ja miałem XT Shadow i z niej przesiadłem się na XTR (również shadow) i różnicy w pracy nie czuję. Żadnej!
Ubotek Napisano 28 Października 2010 Napisano 28 Października 2010 Chyba napisałem ze XTR jest lepszy od XTR Shadow, a o zadnym XT nie pisałem.
Gothic Napisano 28 Października 2010 Napisano 28 Października 2010 Sorry, mea culpa. Jednak nie chce mi się wierzyć w tę wyższość w ramach jednej grupy. Tym samym i w zauważalną wyższość pracy zmieniarki XTR nad XT. Ot taki niedowiarek ze mnie.
tobo Napisano 28 Października 2010 Napisano 28 Października 2010 Kolega ma zwykłego xtr'a, ja miałem shadowa, ten sam rocznik. jego egzemplarz działa lepiej, szybciej i się nie myli. miałem, bo zmieniłem - wróciłem - na posiadaną x0 i tak samo jak w przypadku xtr shadow - zwykły - x0 działa lepiej. na 99 procent "czkawkowe" działanie nie wynika z kiepskiego wyregulowania, bo na co dzień w pracy zajmuję się głównie regulowaniem przerzutek.
sibonan Napisano 30 Października 2010 Autor Napisano 30 Października 2010 Wniosek: zostać przy Xt shadow, ewntualnie weymienić na XTR z 2007 roku z aluminiowym wózkiem, czy tak?
tobo Napisano 30 Października 2010 Napisano 30 Października 2010 nie, wg mnie nabyc zwykłego xtr'a nie shadowa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.