SeeYou Napisano 13 Października 2010 Napisano 13 Października 2010 Siemano Dziś przypadkowo spuściłem powietrze z amorka całe . Gdy wbił się 80% zsiadłem i nie odbiło go do góry . Teraz zamiast 140mm skoku mam z 20 i do tego jak wyciągnę go do pozycji startowej to on i tak zjedzie . Gadałem ze znajomym i mówi że mógł się tłumik zepsuć , ale ja chciałem zapytać czy to nie wina braku powietrza . Jak tak to jutro do serwisu pojadę napompować . Plx o szybką odpowiedź ;p na dole nie mam żadnych regulacji , jest tylko u góry blokada ale to taki szczegół .
c1ach Napisano 13 Października 2010 Napisano 13 Października 2010 No nieźle, przypadkowo spuścić całe powietrze Nic nie mogłeś zepsuć, pompuj i jazda.
SeeYou Napisano 13 Października 2010 Autor Napisano 13 Października 2010 Kurde ale jak bym całość spuścił to nie powinno i tak wystawać to 140 skoku ?? Zauważyłem że pojawił mi się olej w wentylu to źle ? Ważę 75kg ile psi do niego nabić ? ;p Jeszcze jedno po czym rozpoznać uszkodzony tłumik ? będe bardzo wdzięczny za odp ;p
ugupu Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Hm, a co by było gdybyś miał widelec na sprężynie? Czy jakbyś ją wyjął to wideł wystawałby czy by się zapadł? Zapadłby się, co oczywiste. W Twoim widelcu też jest sprężyna, tylko że zamiast metalowych zwojów masz powietrze. Spuszczenie go jest równoznaczne z wyjęciem sprężyny. Pytanie więc: czy będzie wystawał? Odpowiedz sobie sam! Jeśli chodzi o olej na wentylu to ja bym się nie przejmował. W kwestii ciśnienia: ja mam Epicona i pompuję go do 100 psi przy wadze 110 kg. Wartość ciśnienia zależy jednak od tego co to za wideł, jak duża komora itp więc trudno odpowiedzieć na Twoje pytanie.
c1ach Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Jak naciśniesz na wentyl napompowanej komory to normalną rzeczą jest, że olej wylatuje na zewnątrz, wszystko zgodnie z prawami fizyki Nie ma jednoznacznego sposobu którym sprawdzisz z zewnątrz czy tłumik na 100 % działa prawidłowo. Trzeba by było zajrzeć do środka. Jak trochę na nim pojeździsz to w przypadku takiej usterki z pewnością poczujesz, że coś nie pracuje jak się do tego przyzwyczaiłeś. Uszkodzenie tłumika to naprawdę rzadka usterka, zawzwyczaj spowodowana ostrym katowaniem sprzętu. Co do pompowania - nie zwracaj wielkiej uwagi na zalecane ciśnienie, tabelki producenta itp. Metoda prób i błędów to najlepszy sposób - patrz bardziej na uzyskiwany SAG niż ciśnienie. Możesz zacząć od SAGu 15 mm i stopniowo go powiększać albo na odwrót. Wraz z czasem sam znajdziesz najlepsze ustawienie pod siebie.
SeeYou Napisano 14 Października 2010 Autor Napisano 14 Października 2010 Napompowałem i działa good lecz dziwne odgłosy , jak odkręciłem wszystko to się okazało że tłumik chlupie dziwnie . Gosc w serwisie mi mowił że olej z tej strony powinien byc a na 100% nie było lecz jest z drugiej . O i jak odkręciłem to ukazał mi sis tłumik sr suntour a ja mam orginalnego marcoka zamawianego ze stronki z paragonem itd . Czy to orginalny tłumik?
Andrew Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Wszystko się zgadza. Ten amor to Suntour.
SeeYou Napisano 14 Października 2010 Autor Napisano 14 Października 2010 Uff to dobrze , czyli posiadając w prawej goleni olej i powietrze ,w prawej miałem sam tłumik bez żadnego oleju i od 2 dni chlupie ten tłumik . Wlać do tej lewej goleni olej, na ten tłumik , a jak tak to ile ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.