avatrax1 Napisano 6 Października 2010 Napisano 6 Października 2010 Właśnie dostałem rower Ns core 2 z tego roku i mam problem z regulacja twardości amora. Nie wiem jak to ustawić, zdjęcia amora są pod linkiem http://img843.imageshack.us/gal.php?g=4800x600y.jpg , czarne pokrętło z napisem rebound wiem ze jest do regulacji tłumienia powrotu. Proszę o pomoc.
severian Napisano 8 Października 2010 Napisano 8 Października 2010 Właśnie dostałem rower Ns core 2 z tego roku i mam problem z regulacja twardości amora. Nie wiem jak to ustawić, zdjęcia amora są pod linkiem http://img843.imageshack.us/gal.php?g=4800x600y.jpg , czarne pokrętło z napisem rebound wiem ze jest do regulacji tłumienia powrotu. Proszę o pomoc. Musisz ustawić naprężenie wstępne widelca.RS to wersja ze sprężyną zwojową?Regulacja powinna być na górze prawej goleni.Odkręć w kierunku "minusa"-powinno zrobić się "miękko" Jeśli to nic nie da prawdopodobnie czeka cię wymiana sprężyn.
avatrax1 Napisano 8 Października 2010 Autor Napisano 8 Października 2010 W tym amorze nic nie ma napisane ze jest możliwość ustawienia naprężenia wstępnego. Co do sprężyny to nie wiem co dokładnie ma znaczyć sprężyna zwojowa, lecz ta która ja mam wygląda tak jak np. ta http://www.rowerowy.com/narzedzia_serwis/serwis_amortyzatorow/marzocchi_spring888 A czy wiesz może gdzie ewentualnie można by nabyć sprężynę do mojego amora?
severian Napisano 9 Października 2010 Napisano 9 Października 2010 Widzę,że koledzy jeżdżą i nie mają czasu na pisanie :)Najlepiej zadzwoń do dystrybutora albo podjedź do jakiegoś sklepu rowerowego.Sprowadzą bez problemu.To odnośnie sprężyn.Tak na ślepo nie ma co kombinować.Ja nie miałem 55 więc nie jestem kompetentny.Ale brak regulacji naprężenia wstępnego byłby dziwny.
Miecho87 Napisano 9 Października 2010 Napisano 9 Października 2010 Ja widzę, że mało kto potrafi Googla obsługiwać. Poza tym dobre są te zdjęcia - byłem święcie przekonany, że te korki są anodowane na złoty, dopóki nie zobaczyłem normalnych zdjęć w sieci... Więc regulacja naprężenia jest tą śrubką pod czarnym korkiem - torx czy imbus na 3 zdjęciu. Tak twierdzą w kilku tematach na forum MTBR, ale wszyscy mamy Googla, więc możesz sam to stwierdzić.
avatrax1 Napisano 10 Października 2010 Autor Napisano 10 Października 2010 Za zdjęcia przepraszam, ale były robione w piwnicy przy słabym świetle, lecz widać na nich wszystko co potrzebne. A co do tego imbusa to wkręcając go nie widzę żadnej różnicy w charakterystyce pracy tego amora. Jak wykręciłem ta nakrętkę na prawej goleni to zaraz pod nią jest dość duża czarna podkładka i później sprężyna, wiec wkręcenie imbusa powinno spowodować, że sprężyna zrobi się twardsza ale raczej jest to tak mała różnica że jest prawie niewidoczna. A czy ktoś wie ile mniej więcej może kosztować sprężyna i jakiego ona powinna być koloru, aktualnie mam złotą i jest trochę miękka dla mnie, a ważę 72kg.
avatrax1 Napisano 10 Października 2010 Autor Napisano 10 Października 2010 Widzę że będę musiał kupić nowe sprężyny :/ Dziękuję wszystkim za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.