typniepokorny Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 Kupiłem rebe world cup za 380zł i ze względu na okazyjną cenę chce ją rozebrać zanim włożę do roweru. W internecie są wskazówki dotyczące wersji race ale niestety moja się różni. Po pierwsze na dole prawej goleni jest czerwone pokrętło - regulacja tłumienia powrotu, która jest zatarta i jak nią kręce wykręca się z goleni zamiast regulować ale tylko do pewnego momentu a potem jest wyraźny opór. Więc piszę tutaj i czekam na wskazówki zanim coś popsuję. Jeśli to już wykręce to czy dalsze czynności są takie jak piszą ludzie serwisujący inne wersje czy też napotka mnie coś nieprzewidywalnego. Czy powinienem zmienić uszczelki? W hamulcach samochodowych jak serwisuje, to uszczelki zmieniam nawet jak są dobre, a tu? Olej to oczywistość. Nigdy nie rozbierałem żadnego amortyzatora dlatego wole się poradzić bardziej doświadczonych ludzi. Proszę o wszelkie wskazówki.
Gość Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 A czy czaem czerwonego pokretla nie masz normalnie wyjac, a pod nim wykrecac srube imbusowa?
pawelsystem Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 A czy czaem czerwonego pokretla nie masz normalnie wyjac, a pod nim wykrecac srube imbusowa? w tegorocznej sl bez problemu to pokretło wyciagasz palami wystarczy pociagnać
typniepokorny Napisano 1 Października 2010 Autor Napisano 1 Października 2010 rzeczywiście trzeba to wyciągnąć, kręcąc reguluje, czyli nie jest zatarte. Niestety jest zapieczone i wyciągnięcie nie jest proste ale dziękuje za pomoc w każdym razie.
Gość Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 W Rebie u kolegi,ktora strasznie zaniedbal,pokretlo wlasciwie trzpien wchodzacy w srube byl tak nadgryziony rdza,ze musialem przez gruba szmate ciagnac kombinerkami i latwo nie poszlo.Potem caly serwis..etc.Przy okazji-jak bedziesz robil serwis i uszczelki olejowe beda bardzo zawalone,to oczysc ich powierzchnie jak sie da i wywroc na druga strone.Bedziesz mial jeszcze mozliwosc,ze na cos sie przydadza,a nie beda tylko niszczyc.Kupowanie ich za 50-60 zlotych jest po prostu chore.
berkas97 Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 A mam pytanie.. jak ci się udało kupić rebę wc za 380 zł? To tegoroczny model?
typniepokorny Napisano 1 Października 2010 Autor Napisano 1 Października 2010 Kupiłem ją w Anglii, a dokładniej to na ebay. Na licytacji, koleś napisał, że potrzebuje serwisu, do tego musze pomalować dolne golenie bo są pozdzierane. Mimo wszystko uważam, że to okazja, zobaczymy jeszcze co w środku jest. Rok 2006 chyba. Generalnie można tam trafić tanio sprzęt, choć nie zawsze, szczególnie tylne przerzutki xtr da się dostać za 50zł model z lat 2000 około.
pawelsystem Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 rocznik 2006 jest chyba lepszy od tych nowszych w nowych to szczerze powiem bolączka jest blokada skoku ktora nie chce odbijać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.