802220540 Napisano 20 Września 2010 Napisano 20 Września 2010 Witam, moj poprzedni temat chyba juz poszedl w niepamiec, wiec zakladam drugi, moze tytul kogos przyciagnie CHodzi o to, ze planuje kupic rower! Moj budzet podnioslem do 5000 zl. Chce kupic uzywany rower w miare dobrej klasy. Rama 20-21" , cos z rodzaju Enduro. Znalazlem cos takiego: http://allegro.pl/show_item.php?item=1231932964 Wiem, ze cena jest wyzsza ale w razie czego moglbym to przemyslec, a moze uda sie jeszcze cos utargowac. Ogolnie sprzedawca napisal, ze to jest rama 24" ale chyba sie troche pomyli albo nie wiem :x Tak czy owak, moglby ktos conieco napisac o tym rowerze w razie czego? JEst w miare przyzwoity, czy szukac czegos innego ? Prosze o pomoc
zwolek Napisano 21 Września 2010 Napisano 21 Września 2010 A myslałes o Santa Cruz VP-Free ?? Tez ponoc dobre ale trzeba było byc czekac na okazje Specialized enduro fsr to dobry rower i chyba lepszy od Santa Cruz VP-Free A na przykład rower firmy trek ?? patrzyłes dobra firma i przystepnie cenow albo yeti jeszcze zostaje Nie cytujemy postow pod ktorymi bezposrednio odpowiadamy.
802220540 Napisano 21 Września 2010 Autor Napisano 21 Września 2010 SZukalem jakiegos Sant'a Cruz'a , ale ciezko cos teraz wyhaczyc - koniec sezonu. Druga sprawa jest rozmiar ramy , raczej nie szczegolnie popularny.. Szczerze, podoba mi sie ten Spec i gleboko sie zastanawiam nad nim, a chcialbym cos jeszcze kupic przed zima Co do treka to jakos nie bardzo mi on przypada do gustu, chyba, ze ktos ma cos fajnego na sprzedaz, to oczywiscie przemysle sprawe =) CO do tego speca to moglby ktos sie wypowiedziec czy akurat ta rama "daje rade" ?
tobo Napisano 21 Września 2010 Napisano 21 Września 2010 http://allegro.pl/santa-cruz-vp-free-atrakcyjna-cena-i1240055646.html no jak ma byc santa to prosze bardzo, rozmiar L, zakladajac ze sprzety tego kalibru czesto kupowane sa ciut mniejsze niz rowery np do xc to powinien byc dobry. mysle ze cena do utargowania. pytanie czy potrzebujesz az takiego kalibru.
802220540 Napisano 21 Września 2010 Autor Napisano 21 Września 2010 Widzialem ten rower ale mysle , ze nie utarguje az tyle. Tego Speca utarguje moze do 5300 zl a z 6000 raczej tyle nie zejdzie. Poza tym jakos ten Spec bardziej mi przypadl do gustu.. Jesli chodzi o kwestie tego, czy potrzebuje rower az takiego kalibru, to faktycznie, na pewno nie wykozystam pelni mozliwosci tego sprzetu. Napaliem sie teraz na jazde i pomimo tego, ze moze to slomiany zapal (mam nadzieje, ze nie), to chcialbym miec dobry sprzet. Glownie chodzi mi o to, zeby w razie czego, moc modernizowac go na lepsze. Dlatego wlasnie pytam, czy rama w tym specu bylaby dobra baza.
tobo Napisano 21 Września 2010 Napisano 21 Września 2010 może zanim postawisz pytanie odpowiedzialbys sobie sam na inne - czym jest "twoje" enduro.
802220540 Napisano 21 Września 2010 Autor Napisano 21 Września 2010 Moje enduro to, w miare komfortowa i efektywna jazda w trudniejszym terenie. Podczas zjazdow ma zachowywac sie pewnie przy wiekszych predkosciach przy czym fajnie by bylo gdyby dal rade podjezdzac :x No i stosunkowo szybka jazda na plaskim terenie. Czyli w zasadzie wszystko w jednym Ale najbardziej liczy sie dla mnie komfort oraz dobra przyczepnosc roweru. Swoje waze, bo przecietnie waze ok 100 kg wiec chce kupic cos w miare solidnego na kilka lat. Jesli chodzi o VP-free to w sumie to bardziej freeridowy rower, poza tym to juz w ogole zbyt duzy, jak to napisales "kaliber" jak dla mnie.. Chociaz mozliwosci tego Speca pewnie tez nie do konca wykozystam. Wiec, napisze ktos cos o tej ramie?
wojtekkrakow Napisano 21 Września 2010 Napisano 21 Września 2010 Wychodzi na to że najlepszym dla Ciebie rowerem będzie klasyczny ścieżkowiec o skoku 120/120 może ciut więcj.
802220540 Napisano 22 Września 2010 Autor Napisano 22 Września 2010 No wiec dlatego wrzucilem w pierwszym poscie tego Speca Wypowie sie moze jakis wlasciciel ww. roweru, albo ktos kto mial z nim stycznosc?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.