Sorcerer Napisano 4 Września 2010 Napisano 4 Września 2010 Pytanie ktore mnie nurtuje i ciezko mi znalezc jasne info. Czy amortyzator ze sterowka typu mixed tapered 1.5' na dole i 1.1/8 u gory mozna z pomoca specjalnych sterow wsadzic do standardowej glowki 1.1/8? Interesuje mnie tylko taka kombinacja, odwrotnie to proste ze mozna.
1415chris Napisano 4 Września 2010 Napisano 4 Września 2010 Logicznie rzecz ujmujac to glowka ramy jest 'bottleneck' tego rozwiazania wiec raczej nie da sie wsadzic czegos wiekszego do czegos mniejszego.
Timon92 Napisano 4 Września 2010 Napisano 4 Września 2010 Cane Creek wypuścił ostatnio takie stery, poszukaj na ich stronie.
Sorcerer Napisano 4 Września 2010 Autor Napisano 4 Września 2010 Rozpiska CC W/g obrazkow na dole, chyba nie ma takiej mozliwosci. Jesli faktycznie tak jest to houston we have a problem. Jestem ciekaw czy tapared 1.5'-1.1/8 fox F100RL 2011 bedzie mial normalna wartosc sprzedazy czy nizsza przez to dziadostwo...
Timon92 Napisano 4 Września 2010 Napisano 4 Września 2010 http://www.bikerumor.com/2010/05/20/new-cane-creek-headset-system-allows-tapered-steerer-forks-on-straight-1-18-headtubes/
Hetman Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 Pytanie czy są takie stery - bo jeśli są to można... Jeśli nie ma to można pomyśleć o zrobieniu adaptera na ramę, jeśli tylko rura wejdzie i nie zależy Ci za bardzo na kątach. Masz już zestaw czy dopiero chcesz kupić?
Sorcerer Napisano 5 Września 2010 Autor Napisano 5 Września 2010 Problemem bezposrednio nie dotyka mnie jesli chodzi o kupno/zalozenie takiego amora. Wrecz przeciwnie. Bede prawdopodobnie mial mozliwosc sprzedazy FOX RL tapered 2011 z rozbiorki i zastanawiam sie jak to cos sie sprzeda. Jeszcze pewnie wchodzi w gre podmiana gornych goleni do mojego RLC 2009 tak aby juz nie zmieniac sterow w ramie, ale znowu bede stratny przy odsprzedazy. W ogole ciekawe czy da rade taki patent, ale chyba tak bo RL 2011 nie rozni sie niczym oo tych starszych.
Hetman Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 Wiesz, wynalazki nie sprzedają się za dobrze... A a propos tych linków i montowania standardowego widelca do takiej główki to wolałbym robić redukcję na rurę sterową a nie na główkę - na dole pozostałyby szersze stery czyli wytrzymalsze łożysko, zgodnie z założeniem .
Sorcerer Napisano 5 Września 2010 Autor Napisano 5 Września 2010 A jest jakis patent z dostosowaniem rury sterowej 1.1/8 do mixed tapered?
1415chris Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 Sorcerer ten link CC ktory podales wyzej nie odnosi sie do pierwszego problemu. Te rozwiazania to zakladanie amora z rura sterowa o mniejszej srednicy lub rownej (dopasowanej) do glowki ramy. Jest mowa o patencie CC umozliwiajacym zalozenie tapered rury sterowej do glowki 1 1/8 problem tylko w tym ze lozysko jest wyrzucone na zewnatrz glowki, zmienia sie geo i jak przypuszczam nie bedzie to lekkie. Problem drugi jest znacznie prostszy ze wzgledu na swoja nature 'wkladanie czegos mniejszego do czegos wiekszego' Sprowadza sie to do dolnych sterow, sa tu rozne opcje: adapter (e*thirteen, problem solvers) lub stery redukcyjne np fsa.
Hetman Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 A jest jakis patent z dostosowaniem rury sterowej 1.1/8 do mixed tapered? Dotoczyć redukcję. Jedyny problem to koszt/znajomości.
Miecho87 Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 Łatwiej i czasem taniej kupić stery z odpowiednią redukcją - robią takie więksi producenci.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.