Skocz do zawartości

[stery/headtube] Sterowka/Headset/Headtube typu Taper

Sorcerer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pytanie ktore mnie nurtuje i ciezko mi znalezc jasne info.

Czy amortyzator ze sterowka typu mixed tapered 1.5' na dole i 1.1/8 u gory mozna z pomoca specjalnych sterow wsadzic do standardowej glowki 1.1/8?

Interesuje mnie tylko taka kombinacja, odwrotnie to proste ze mozna.

Napisano

Rozpiska CC

W/g obrazkow na dole, chyba nie ma takiej mozliwosci.

Jesli faktycznie tak jest to houston we have a problem. Jestem ciekaw czy tapared 1.5'-1.1/8 fox F100RL 2011 bedzie mial normalna wartosc sprzedazy czy nizsza przez to dziadostwo...

Napisano

Pytanie czy są takie stery ;) - bo jeśli są to można... Jeśli nie ma to można pomyśleć o zrobieniu adaptera na ramę, jeśli tylko rura wejdzie i nie zależy Ci za bardzo na kątach. Masz już zestaw czy dopiero chcesz kupić?

Napisano

Problemem bezposrednio nie dotyka mnie jesli chodzi o kupno/zalozenie takiego amora. Wrecz przeciwnie.

Bede prawdopodobnie mial mozliwosc sprzedazy FOX RL tapered 2011 z rozbiorki i zastanawiam sie jak to cos sie sprzeda.

Jeszcze pewnie wchodzi w gre podmiana gornych goleni do mojego RLC 2009 tak aby juz nie zmieniac sterow w ramie, ale znowu bede stratny przy odsprzedazy. W ogole ciekawe czy da rade taki patent, ale chyba tak bo RL 2011 nie rozni sie niczym oo tych starszych.

Napisano

Wiesz, wynalazki nie sprzedają się za dobrze...

A a propos tych linków i montowania standardowego widelca do takiej główki to wolałbym robić redukcję na rurę sterową a nie na główkę - na dole pozostałyby szersze stery czyli wytrzymalsze łożysko, zgodnie z założeniem :) .

Napisano

Sorcerer ten link CC ktory podales wyzej nie odnosi sie do pierwszego problemu.

Te rozwiazania to zakladanie amora z rura sterowa o mniejszej srednicy lub rownej (dopasowanej) do glowki ramy.

Jest mowa o patencie CC umozliwiajacym zalozenie tapered rury sterowej do glowki 1 1/8 problem tylko w tym ze lozysko jest wyrzucone na zewnatrz glowki, zmienia sie geo i jak przypuszczam nie bedzie to lekkie.

Problem drugi jest znacznie prostszy ze wzgledu na swoja nature 'wkladanie czegos mniejszego do czegos wiekszego' :)

Sprowadza sie to do dolnych sterow, sa tu rozne opcje: adapter (e*thirteen, problem solvers) lub stery redukcyjne np fsa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...