Skocz do zawartości

[hamulec] poszukiwany na tył o bardzo dużej sile hamowania

mop

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Poszukuje hamulca na tył. Szukam cegos o bardzo dużej sile hamowania (blokowanie koła). Mam hope mono mini, ale ten habl jest słaby, duzo za słaby, jezdziłem na magua louise i on ma dwa razy wiekszą siłem hamowania. hope mono trial odpada, za drogi. Wiec potrzebuje czegos w dobrej cenie, bo 700pln za hpa to troche szkoda mi dac... Więc co byście poradzili?:P

Pozdro.

Napisano

Polecam Shimano Deore M595 - b.dobre hamulce, za przyzwoitą cenę - sam używam i jestem w 100 % zadowolony. Co prawda standardowe klocki nie są zbyt efektywne ale już zmiana na półmeteliki to jest to, chociaż i na żywicznych koło blokuje się z dużą łatwością. Cena bodajże ok 250 za sztukę.

Napisano

Miałem okazje jezdzić na SLX i szczerze zaskoczyło mnie to jak one hamują. Ale zastanawiam sie czy nie znalazłbym jeszcze czegoś lepszego??? Bo szkoda wywalac kase w błoto...

Napisano

Jestem pewien że w cenie 250zł nie znajdziesz nic skuteczniejszego. Ja mam te hamulce + tarcza przód XTR 203mm i tył 180mm i jest mega wypas. Chyba że masz więcej kasy to polecam shimano SAINT.

Napisano

No moge dac wiecej jak 250, wiec sie zastanawiam bo wole dolozyc jak potem miec hamulec który bedzie sie kurzył... tylko zastanawiam sie nad innymi firmami jak shimano, bo oni głownie robia hamulce do MTB.

Napisano

Blokowac w czasie jazdy to blokuje. Tylko mi nie chodzi tylko o to że jak zablokuje to żeby trzymało mocno. Jak pisałem wczesniej szukam hamulca do trialu, wiec potrzebuje czegos o naprawde duzej sile hamowania.

Napisano

Firma jak najbardziej ok ale jak potrzebujesz bardzo mocnych hamulców to weź pod uwagę że Saint ma 4 tłoczki i sporo bikerów startujących w zawodach enduro i down hill je stosuje. Ja na Twoim miejscu bym brał Saint bez zastanowienia :D ale to jest tylko moje skromne zdanie. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...