EmXil Napisano 3 Września 2010 Napisano 3 Września 2010 Witam posiadam przerzutkę Deore M-530 i mimo prób regulacji chodzi źle.Czytałem wiele poradników dotyczących regulacji.Wózek przerzutki jest równoległy do koronek kasety a mimo wszystko żeby wrzucić łańcuch o 1 na wyższą koronkę muszę nacisnąć manetka dwa razy i raz nacisnąć dźwigienkę redukcji. Czy macie może jakieś rady ? Manetki są także z grupy Deore a kaseta 9 biegów
Miecho87 Napisano 3 Września 2010 Napisano 3 Września 2010 Śrubą baryłkową z tyłu przerzutki kręcimy w lewo (przeciwnie do zegara) jakieś 1/4 lub 1/2 obrotu, patrzymy jak działa i w razie konieczności powtarzamy do skutku. No i w drugą stronę jak działa?
EmXil Napisano 3 Września 2010 Autor Napisano 3 Września 2010 Właśnie mimo kręcenia tymi śrubkami mam wrażenie że nic się nie dzieje
Miecho87 Napisano 3 Września 2010 Napisano 3 Września 2010 Nie tymi śrubkami tylko jedną i to baryłkową. Polecam poczytanie FAQ.
Mod Team safian Napisano 3 Września 2010 Mod Team Napisano 3 Września 2010 Może pancerze gdzieś wypadły z mocowania i linka jest źle?
bender999 Napisano 3 Września 2010 Napisano 3 Września 2010 przesmaruj linki w pancerzach - może pomóc jeśli regulacja zawiodła...
pietro137 Napisano 3 Września 2010 Napisano 3 Września 2010 Warto też wspomnieć że po tym jak czymś pokręcisz przy przerzutce dobrze jest przeskoczyć po wszystkich biegach kilka razy. To tak z mojego doświadczenia;p
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.