mloda Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 Witam. Jestem początkowa w jeździe na rowerze i postanowiłam kupić sobie buty spd, a tu pojawia się problem. Mam do wyboru dwoje butów: Shimano SH-WM61: http://allegro.pl/20...64.html#gallery lub Shimano SH-WM61: http://allegro.pl/sh...52.html#gallery Czy mógłby mi ktoś doradzić które wybrać? Pozdrawiam
karolaxp Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 Ja polecam buty z klamrą będą lepiej trzymały
Mod Team safian Napisano 1 Września 2010 Mod Team Napisano 1 Września 2010 @UP tu się nie zgadzam i klamra i rzep trzymają bardzo podobnie (testowałem i to i to). Nieprawdziwe jest również, że rzep szybko się wyrobi i nie będzie trzymał, jeżeli będzie utrzymany w czystości to spokojnie posłuży długie lata. Klamry ułatwiają jedynie odpowiednie ustawienie naciągu tego górnego paska (aczkolwiek rzepowy też można łatwo dopasować). Po drugie uszkodzony rzep łatwiej wymienić/naprawić niż uszkodzoną klamrę Z tym, że nie widzę aby WM60 posiadały kołki co może okazać się przydatne podczas podejść.
mloda Napisano 1 Września 2010 Autor Napisano 1 Września 2010 Dziękuję Wam bardzo, w takim wypadku biorę SH-WM61
Sonix Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 Z tym, że nie widzę aby WM60 posiadały kołki co może okazać się przydatne podczas podejść. Masz rację kołki mogą pomóc ale w błocie czy też w miękkiej nawierzchni. Jeśli nawierzchnia będzie twarda kołki nic nie pomogą.
Neli Napisano 2 Września 2010 Napisano 2 Września 2010 WM60 nie mają kołków. Od roku jeżdżę w nich i nie narzekam. Dobrze przymierz butki shimano, bo niestety rozmiarówka nie pokrywa się z tą "normalną". Moje WM60 mam o 2 rozmiary większe niż normalne buty sportowe
Sonix Napisano 2 Września 2010 Napisano 2 Września 2010 WM60 nie mają kołków. Od roku jeżdżę w nich i nie narzekam. Dobrze przymierz butki shimano, bo niestety rozmiarówka nie pokrywa się z tą "normalną". Moje WM60 mam o 2 rozmiary większe niż normalne buty sportowe Masz rację rozmiar owka shimano ma się nijak do zwykłej rozmiarówki. Trzeba patrzeć na długość wkładki wewnętrznej.
Agressiva Napisano 2 Września 2010 Napisano 2 Września 2010 Do mnie dziś dotarły buty SH-M123. Już miałam okazje się na nich przejechać. Jako, że są to moje pierwsze buty SPD i dopiero się uczę w tym jeździć to muszę przyznać, że nic lepszego nie mogli wymyślić. Świetnie się w tym kręci. Buty M123 są bardzo wygodne, rozmiar 39 pasuje jak należy. Buty mają metalowe kołki na czubku co ułatwia chodzenie w trudnym terenie - są one wymienne więc jak się zetrą można zakupić nowe. Polecam. Buty Shimano warto przymierzyć w sklepie. Znaleźć swój rozmiar - a później jak coś to można juz kupować w necie.
mloda Napisano 9 Września 2010 Autor Napisano 9 Września 2010 Wiem o przymierzaniu butów, jednak w Krakowie nie znalazłam żadnych w rozmiarze 38 jaki zwykle noszę, a jedynie 40, który wręcz latał mi na nodze, więc zamówiłam rozmiar 38 i czekam aż przyjdzie, a jak coś to będę wymieniać W necie znalazłam rozmiarówkę butów Shimano i patrząc na długość wkładki wewnętrznej powinnam nosić właśnie rozmiar 40, więc nie warto za bardzo się na niej skupiać. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.