Skocz do zawartości

[buty spd] damskie

mloda

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

@UP tu się nie zgadzam i klamra i rzep trzymają bardzo podobnie (testowałem i to i to). Nieprawdziwe jest również, że rzep szybko się wyrobi i nie będzie trzymał, jeżeli będzie utrzymany w czystości to spokojnie posłuży długie lata. Klamry ułatwiają jedynie odpowiednie ustawienie naciągu tego górnego paska (aczkolwiek rzepowy też można łatwo dopasować). Po drugie uszkodzony rzep łatwiej wymienić/naprawić niż uszkodzoną klamrę :whistling:

Z tym, że nie widzę aby WM60 posiadały kołki co może okazać się przydatne podczas podejść.

Napisano

Z tym, że nie widzę aby WM60 posiadały kołki co może okazać się przydatne podczas podejść.

Masz rację kołki mogą pomóc ale w błocie czy też w miękkiej nawierzchni. Jeśli nawierzchnia będzie twarda kołki nic nie pomogą.

Napisano

WM60 nie mają kołków.

Od roku jeżdżę w nich i nie narzekam. Dobrze przymierz butki shimano, bo niestety rozmiarówka nie pokrywa się z tą "normalną". Moje WM60 mam o 2 rozmiary większe niż normalne buty sportowe :)

Napisano

WM60 nie mają kołków.

Od roku jeżdżę w nich i nie narzekam. Dobrze przymierz butki shimano, bo niestety rozmiarówka nie pokrywa się z tą "normalną". Moje WM60 mam o 2 rozmiary większe niż normalne buty sportowe :)

Masz rację rozmiar owka shimano ma się nijak do zwykłej rozmiarówki. Trzeba patrzeć na długość wkładki wewnętrznej.

Napisano

Do mnie dziś dotarły buty SH-M123. Już miałam okazje się na nich przejechać.

Jako, że są to moje pierwsze buty SPD i dopiero się uczę w tym jeździć to muszę przyznać, że nic lepszego nie mogli wymyślić. Świetnie się w tym kręci. Buty M123 są bardzo wygodne, rozmiar 39 pasuje jak należy. Buty mają metalowe kołki na czubku co ułatwia chodzenie w trudnym terenie - są one wymienne więc jak się zetrą można zakupić nowe. Polecam.

Buty Shimano warto przymierzyć w sklepie. Znaleźć swój rozmiar - a później jak coś to można juz kupować w necie.

Napisano

Wiem o przymierzaniu butów, jednak w Krakowie nie znalazłam żadnych w rozmiarze 38 jaki zwykle noszę, a jedynie 40, który wręcz latał mi na nodze, więc zamówiłam rozmiar 38 i czekam aż przyjdzie, a jak coś to będę wymieniać :) W necie znalazłam rozmiarówkę butów Shimano i patrząc na długość wkładki wewnętrznej powinnam nosić właśnie rozmiar 40, więc nie warto za bardzo się na niej skupiać. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...