Pyrczu Napisano 31 Sierpnia 2010 Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam, otóż mam taki problem, ostatnio jadąc rowerem, wypadła mi korba, i nie wiem czy to jest przez to że nie ma podkładki, czy przez to że się tak starło wejście korby, chodzi o to że ona lata na boki, i to nie tak kilka mm tylko nawet z 3 cm. nawet po dokręceniu śruby
afly Napisano 31 Sierpnia 2010 Napisano 31 Sierpnia 2010 Wrzuć zdjęcie mocowania korby, lub sam oceń jej stan, według mnie wyrobiło się mocowanie korby, więc raczej na 90% zakup nowej korby Cię czeka, jeżeli napęd przejechał już swoje prawdopodobnie do tego łańcuch + kaseta/wolnobieg.
Pyrczu Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Napisano 31 Sierpnia 2010 łańcuch katuje od 3 dni, Piasta z wolnobiegiem też, i nie wiem czy suport też pasuje wymienić, a mocowanie korby dst, bo jest starta więc może też być przez to
Mod Team Odi Napisano 31 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 31 Sierpnia 2010 Jeździłeś na luźnym, niedokręconym ramieniu korby to co się dziwisz, że się wyrobiło i odpadło? Teraz korba do wymiany.
seker1995 Napisano 31 Sierpnia 2010 Napisano 31 Sierpnia 2010 A mocowanie korby na kwadrat/octalnik ???
Mod Team Puklus Napisano 1 Września 2010 Mod Team Napisano 1 Września 2010 Mocowanie jakie by nie było korba albo samo ramie do wymiany suport tez bym profilaktycznie nowy dał.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.