Skocz do zawartości

[stery] FSA The Pig DH czy Cane Creek SC1

berkas97

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Które z tych sterów będą lepsze do XC i lekkiego Enduro? Dodam że nie zależy mi zbytnio na wadze, raczej na wytrzymałości i "szybkości" łapania luzów. Za montaż zapłacę 50 zł, a chciałbym się zmieścić w 200 zł razem ze sterami. Jakie ewentualnie stery mogę wybrać?

Napisano

Robiąc to samemu ... czynność wymaga  15 min oraz żadnych specjalistycznych narzędzi : młotek , rurka do wybijania aby nie uszkodzić misek , 2 deski . 

Napisano

Na Twoim miejscu kupiłbym Cane Creek S1. W porównaniu do SC1 mają lepiej uszczelnione łożyska. Jeśli zależy Ci na masie to S3. Samodzielna wymiana sterów nie jest skomplikowana, musisz tylko uważać przy nabijaniu nowych misek aby nie uszkodzić ramy.

Napisano

Wybić z ramy . Ramy nie uszkodzisz zakładając stery , chyba że  jesteś kompletnym tłukiem . Wystarczy równo nakierować miskę i walnąć młotkiem i wchodzi łatwo , dodatkowo trzeba ja na smar montować aby się nie zapiekły . Stery wybić jest ciężej , ale dasz z pewnością radę.

Napisano

jak wybić? chcę skonstruować taką rurkę zakończoną 4-oma nacięciami, taką co się rozszerza :) (takie coś jak ParkTool. Tylko mam pytanie: Z jakiego metalu to zrobić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...