Kosma Napisano 24 Sierpnia 2010 Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam Pozdrawiam wszystkich forumowiczów w pierwszym poście. Do mojego Gianta Terrago dwumiesięcznego kupiłem sobie nowe pedały Octane One Static Pro. Dzisiaj po założeniu przejechałem 30km i wydają z siebie straszne trzaski przy mocniejszym naciśnięciu na pedał. Co to może być? Inny gwint pedała i korby, zjechany gwint w korbie ,bądź w pedale? Na starych pedałach tak nie miałem. Jutro założe stare i sprawdzę czy też tak hałasują , jak nie , to założe te pedały do roweru kumpla i stestuje. Frapuje mnie strasznie ten problem, bo nie lubię jakiś niemiłych dzwięków mącących moja ciszę podczas jeżdżenia. pozdrawiam Kosma
MTBjohny Napisano 24 Sierpnia 2010 Napisano 24 Sierpnia 2010 nowe pedały? hmm cięzko inny gwint pedała i korby - raczej nie zjechany gwint w korbie ,bądź w pedale - już bliżej ale ja bym stawiał na lipne łożysko w pedale
Mod Team safian Napisano 24 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 24 Sierpnia 2010 Oczywiście przed przykręceniem gwinty pedałów zostały nasmarowane?
Kosma Napisano 25 Sierpnia 2010 Autor Napisano 25 Sierpnia 2010 nie zostały! dobra, człowiek się uczy całe życie, czym mam je nasmarować , Pedro's Road Rage się nada? dziś je nasmaruję i zobaczę czy to zlikwiduje te trzaski, bo się można przy nich choroby psychicznej nabawić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.