Grab991 Napisano 15 Sierpnia 2010 Napisano 15 Sierpnia 2010 witam Mam licznik SIGMA SPEEDMASTER 5000, przy obrocie koła w miejscu czujnik-magnez słychać cichy lecz denerwujący dźwięk. Czy takie coś jest normalne, kiedyś miałem inny licznik i tego nie było (albo nie zwróciłem na to uwagi). Ogólnie wszystko śmiga tylko ten dźwięk dekoncentruje w czasie jazdy:/ pozdrawiam
Bizon Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 Moje wszystkie sigmy które miałem ,które mam które montowałem nie na swoim rowerze pykają przy obrocie koła w miejscu czujnik-magnez .Tak więc to normalne
Grab991 Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Napisano 16 Sierpnia 2010 dzięki za odpowiedz, już myślałem że coś z licznikiem nie tak. Z kolei zastanawiam się nad zmianą na inny model licznika, czy jest jeszcze jakaś marka porównywalnie dobra do Sigmy?
Bizon Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 Ja kilka lat używam sigmy póki co mnie nie zawiodła.Za czym warto się rozejrzeć to cateye,vdo.
Fenthin Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 Po prostu nie zwracałeś na to uwagi. Takie cykanie występuje w każdym liczniku i wynika z zasady jego działania. Inne marki - Cateye, VDO. Cateye używam już od lat i działa bez zarzutów.
czaro1989 Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 a i nic ni pyka:) a mam licznik sigma bc800 (na starszym wyświetlaczu) mam je na dwóch swoich rowerach i nic jeszce nie słyszałem. chyba że jestem głuchy:) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.