magnum146 Napisano 5 Sierpnia 2010 Napisano 5 Sierpnia 2010 Witam, wczoraj kupiłem Krossa Hexagon v3 i mam w nim tylnią przerzutkę - Shimano Altus. Jest jednak problem z tylnimi przełożeniami: Kiedy ustawiam na manetce 1 - z tyłu wskakuje na 2 koronkę Kiedy ustawiam na manetce 2 - z tyłu wskakuje na 3 koronkę Kiedy ustawiam na manetce 3 - z tyłu wskakuje na 4 koronkę I tak analogicznie.... Przez to nie mogę skorzystać z 1 i 7. Co mam pokręcić?? Chiałbym, żeby obyło się bez serwisu, bo tam za przykręcenie śrubki wezmą 20zł.
seker1995 Napisano 5 Sierpnia 2010 Napisano 5 Sierpnia 2010 stojąc z tyłu roweru musisz przekręcić śrubą baryłkową ( taka plastikowa z wystającymi ząbkami, znajduje się na przerzutce z tyłu)w lewo, później się przejechać i sprawdzić, czy już dobrze, jak nie to dalej pokręcić P.S. Jest przyklejony temat jak regulować przerzutki, gdzie wszystko jest dokładnie opisane...
Eper Napisano 5 Sierpnia 2010 Napisano 5 Sierpnia 2010 Chiałbym, żeby obyło się bez serwisu, bo tam za przykręcenie śrubki wezmą 20zł. Przesadzasz.. Wszystko masz tutaj Pozdro
Welniak Napisano 5 Sierpnia 2010 Napisano 5 Sierpnia 2010 P.S. Jest przyklejony temat jak regulować przerzutki, gdzie wszystko jest dokładnie opisane... No, ale po co szukać jak można napisać. Niech się modowie wkurzają.
RikraXBikeR Napisano 5 Sierpnia 2010 Napisano 5 Sierpnia 2010 tez mam hexagona i altus mi sie ostro psul. Po miesiacu zmienialem na acera bo altus to lipa zmien jeszcze amora sobie
PoleK Napisano 7 Sierpnia 2010 Napisano 7 Sierpnia 2010 ale glupoty gadasz, RikraXBikeR... jak sie umie wyregulowac, to Hex-y nei sa takie zle! a altus, nie ma co narzekac, da sie zrobic tak by bylo jak fabryka przykazala.
Fenthin Napisano 7 Sierpnia 2010 Napisano 7 Sierpnia 2010 Też sobie poofftopuję, a co @RikraXBikeR Pleciesz. Acera to praktycznie to samo co Altus, więc twierdzenie, że Altus to "lipa", a Acera wspaniała jest głupotą. Tu może działać jedynie siła autosugestii - "kupiłem nową przerzutkę, więc musi pracować jak należy".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.