jo_jacek Napisano 25 Września 2005 Napisano 25 Września 2005 http://www.sram.com/mediasite/06_Product_I...AM_TRX_V2SM.jpg Te oto manetki znalazłem dziś na stronie srama. Nie widze ich w sklepach internetowych. Wie ktoś gdzie i za ile mozna jest dostać. Może ktos miał z nimi stycznośc.. ?
Napatos Napisano 25 Września 2005 Napisano 25 Września 2005 To nowość. "Triggerowy" odpowiednik MRX'ów. http://www.phantomcycles.com.au/product.ph...&cat=155&page=1
Janisław Napisano 28 Września 2005 Napisano 28 Września 2005 Dokładnie, Sram zaprezentował modele na rok 2006, min. grupy sx5 i sx4 z triggerami. A te TRX to coś jak sx4 tylko współpracujące z przerzutkami Shimano.
jim_ha Napisano 16 Kwietnia 2006 Napisano 16 Kwietnia 2006 witam, wąlsnie zakupiłem sobie za niebywala cenke te triggery 75 zl na allegro, w skjlepach powyzej 100 chodza i to tak 129 to najtaniej jak widzialem, mam nadzieje ich uzywac z alivio przód tył - zobaczymy jak to bedzie ale jestem dobrej mysli
dayus Napisano 9 Czerwca 2006 Napisano 9 Czerwca 2006 Moj kumpel tez je juz kupil,ale za im posklada rower,troche czasu mienie. Ma je ktos jeszcze? Jak chodzą?
jim_ha Napisano 9 Czerwca 2006 Napisano 9 Czerwca 2006 Moj kumpel tez je juz kupil,ale za im posklada rower,troche czasu mienie. Ma je ktos jeszcze? Jak chodzą? chodza wysmienicie, jak na ta cene, ja dostalem zane nieco bo mialy lekkie ryski na powloce w oryginalnym opakowaniu, SRAM dal dupy i sklep inetrnetowy oczywiscie tez, ale jezdze na nich juz z 2 miechy, najpierw ostre Xc teraz smigam na full-u i daje niezle rade, a ta dźwignia zintegrowana jest niezlym patentem, doslownie pstrykam paluszkiem zeby przezucic cokolowiek
Ogór Napisano 9 Czerwca 2006 Napisano 9 Czerwca 2006 fajna sprawa chyba zakupie cosbie cos takiego ile takie w PLN'ach ?
astronaut Napisano 27 Lipca 2006 Napisano 27 Lipca 2006 Może ktoś porównać te TRX-y do manetek ALIVIO ? Potrzebuje coś na 7 biegów
tomaaso Napisano 27 Sierpnia 2006 Napisano 27 Sierpnia 2006 http://allegro.pl/item122117167_tanio_mane...ivio_nowe_.html 65zl+wysylka zastanawiam sie czy kupic to czy alivio.... moze ktos sie na ten temat wypowiedziec?
dayus Napisano 27 Sierpnia 2006 Napisano 27 Sierpnia 2006 Mnie sie lepiej podobaja ALIVIO. Kumpel ma SRAMy,ale wole ALIVIO, poniewaz w SRAMach jest jedna dzwignia do przerzucania góra/doł, wyglada jakten symbol >
dayus Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 Te i te przerzucaja. Jak dla mnie to to samo.
amoniak Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 generalnie ja jestem zwolennikiem gripshiftów ale co nieco powiem Jeździłem trochę z manetkami Deore i tyrigerami X-7 Sramowe trigery obsługuje się tylko kciukiem a rapid fire shimano kciukiem i palcem wskazującym IMHO w przypadku SRAM możesz cały czas trzymać palce na klamce a kciukiem zmieniać biegi i dlatego ten system mi bardziej odpowiada
Mefisto Napisano 28 Marca 2009 Napisano 28 Marca 2009 Nieco odkopię ten temat Jak wypadają te manetki w porównaniu do Alivio? Co prawda było już takie pytanie, jednak odpowiedź, że i te i te przerzucają trochę mnie nie satysfakcjonuje:P TRXy sporo lżejsze od Alivio (64g na komplecie) a do tego tańsze (na Allegro nowe chodzą po 67zł, podczas gdy Alivio 89zł - mowa o manetkach 3x8 bo takich szukam). Jak wyglada sprawa 'kultury pracy', trwałości, itp? I w ogóle, czy Waszym subiektywnym zdaniem lepiej wziąć TRX czy Alivio?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.