Skocz do zawartości

[manetki] sram trx - wie ktoś coś o nich ?

jo_jacek

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...
Napisano

witam, wąlsnie zakupiłem sobie za niebywala cenke te triggery 75 zl na allegro, w skjlepach powyzej 100 chodza i to tak 129 to najtaniej jak widzialem, mam nadzieje ich uzywac z alivio przód tył - zobaczymy jak to bedzie ale jestem dobrej mysli

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Moj kumpel tez je juz kupil,ale za im posklada rower,troche czasu mienie.

Ma je ktos jeszcze? Jak chodzą?

chodza wysmienicie, jak na ta cene, ja dostalem zane nieco bo mialy lekkie ryski na powloce w oryginalnym opakowaniu, SRAM dal dupy i sklep inetrnetowy oczywiscie tez, ale jezdze na nich juz z 2 miechy, najpierw ostre Xc teraz smigam na full-u i daje niezle rade, a ta dźwignia zintegrowana jest niezlym patentem, doslownie pstrykam paluszkiem zeby przezucic cokolowiek

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Mnie sie lepiej podobaja ALIVIO.

Kumpel ma SRAMy,ale wole ALIVIO, poniewaz w SRAMach jest jedna dzwignia do przerzucania góra/doł, wyglada jakten symbol >

Napisano

generalnie ja jestem zwolennikiem gripshiftów

ale co nieco powiem

Jeździłem trochę z manetkami Deore i tyrigerami X-7

Sramowe trigery obsługuje się tylko kciukiem a rapid fire shimano kciukiem i palcem wskazującym

IMHO w przypadku SRAM możesz cały czas trzymać palce na klamce a kciukiem zmieniać biegi i dlatego ten system mi bardziej odpowiada

• 2 lata później...
Napisano

Nieco odkopię ten temat :(

Jak wypadają te manetki w porównaniu do Alivio? Co prawda było już takie pytanie, jednak odpowiedź, że i te i te przerzucają trochę mnie nie satysfakcjonuje:P TRXy sporo lżejsze od Alivio (64g na komplecie) a do tego tańsze (na Allegro nowe chodzą po 67zł, podczas gdy Alivio 89zł - mowa o manetkach 3x8 bo takich szukam). Jak wyglada sprawa 'kultury pracy', trwałości, itp?

I w ogóle, czy Waszym subiektywnym zdaniem lepiej wziąć TRX czy Alivio? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...