Skocz do zawartości

[Wolnobieg] nakręcany, problem z montażem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

YYYYYYYyyyyyyYYYYYyyyyyyy..........................

Jakie kulki????? Jakiej kasety?????? To jest wolnobieg ....

A co do tej podkładki to jeśli myślisz o tym co ja, czyli o podkładce dystansowej, to nic nie przeszkadza :icon_wink:

Resztę doprecyzuj, bo nie wiem o co ci chodzi :)

Napisano

Kuleczki od "łożysk", sztuk 9 :)

Chodzi mi o wsadzenie ich do środka- tylko gdzie i jak? Jak je sobie od tak wrzuce to polecą głębiej co nic nie daję, bo oś lata na boki wtedy... 

Od strony wolnobiegu jest tak: nakrętka(widoczna na zdjęciu), taka nakładka bez gwintu i kolejna śruba. Próbowałem kulki jakoś ułożyć między 'kolejną śrubą' a nakładką, co by ta oś jakoś się trzymała, ale kulki i tak lecą głębiej.

Na podkładę dystansową to coś mi nie wygląda- może to w jakimś miejscu miało trzymać kuleczki? Co nie zmienia faktu, że to coś jest w kształcie elipsy...   :)

Normalny bębenek to umiem przeserwisować, ale taki średniowieczny wynalazek już średnio    :voodoo:

Noo, chodziło mi o wolnobieg, nie kasetę w tym wypadku   :icon_wink:    :)

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Tak poradziałem :P Zaszedłem do serwisu, i się okazało, że miski poszły(dlatego nie wiedziałem, gdzie te kulki mam dać :) )- a jako, że to było iście markowe koło poszło od razu na śmietnik. Zakupiłem nowe za całe 55zł na łożyskach maszynowych  ;) trochę taka abstrakcja jak dla mnie, no ale to pod V-ki  :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...