Skocz do zawartości

[Piasta] z czego mogę zrobić lub przerobić piastę na ostre koło

Corratec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzięki, skuszę się chyba na te zębatki od kornela. Rozstaw haków o ile dobrze mierzę (od wewn. do wewn.) mam 130mm. Co do MTB to chyba przesadziłem, to raczej nie jest MTB. Dostałem go już takiego jak na foto i nie mogę dojść co to za rama, oryginalnie był chyba wściekle różowy. Pozdrawiam.

94558306.th.jpg

Napisano

wyzej wystawiona zebatka wycinana firmy format , wlasnie przykrecam do kola dla mojej bejbe.

Świetna robota równo otwory (bo nie są wiercone tylko z góry narzucone dla obrabiarki CNC).

Zobaczymy jak wytrzymałość.

Ci panowie teraz pojechali na urlop , ja ich wymeczylem i godzine przed odjazdem pobiegli na poczte wrzucic zebatke for me :)

bede zdawał relacje jak to dziala w polaczeniu z joytechem

Napisano

hope pro II bądź jedyną alternatywą jest CK ;)

w sumie to taka aby działała maszyny /kulki jak kto woli , jesli kto woli jak najtaniej to joytechy - one maja duży pierscien pod tarcze przez co sztywniej ;)

• 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...
Napisano

jaką piastę (przód/tył) na chwile obecną polecacie do przeróbki do mtb?

są jakieś gotowe do kupienia?

robił ktoś flip flopa w mtb?

Napisano

Pjurmesyndżer to już z pół roku nie działa, man.

Ja rozumiem, że hajs to nie wszystko, ale czy to się wogóle opłaca? zmiana łańcucha, centrowanie koła, loktajt, suport, kolejka po piwo - od cholery kasy idzie wbrew pozorom, i czasu. Zamiast kombinować ja bym wolał kupić gotowca a zaoszczędzony czas spożytkować na jeżdżenie.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Pjurmesyndżer to już z pół roku nie działa, man.

Ja rozumiem, że hajs to nie wszystko, ale czy to się wogóle opłaca? zmiana łańcucha, centrowanie koła, loktajt, suport, kolejka po piwo - od cholery kasy idzie wbrew pozorom, i czasu. Zamiast kombinować ja bym wolał kupić gotowca a zaoszczędzony czas spożytkować na jeżdżenie.

a jednak ktos odpisał ;)

moze i racja ze skoda czasu jak troche poczytałem słabo sie znam i moze bedzie to dla mnie problem. jednak nie widziałem piast torowy os rozstawie 135mm. da sie je jakos zamontowac 120mm?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...