Skocz do zawartości

[1100] Kross sign DS do Freeridu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Otóż potrzebuje roweru do 1100 zł. Będzie on dla mojego brata który ma 14 lat i jest początkującym, skacze maksymalnie na hopach 2 m. Widziałem jak robi to na góralu z komunii i troche mi żal, że tak ten rower niszczy. Zastanawiałem się nad rowerem Kross sign DS z tej aukcji http://allegro.pl/item1120605110_kross_sign_ds_sram_x5_grafitowy_17_wyprzedaz.html osprzęt wygląda dobrze jak na rower za tą cene. A rama jest znana wśród wielu początkujących freeriderów i bardzo ją sobie chwalą. A ja chciałem sie was zapytać o to czy rower bedzie się nadawał do tkich małych skoków, na leśne dróżki i do jazdy po mieście.

Napisano

Mam ten rowerek, Jezdzilem na nim, Skakałem i jezdzilo sie bardzo dobrze. Amortyzator na pewno bedzie do wymiany, wiec mozna juz sobie kase zbierac. Ogólnie to polecam ten rowerek kazdemu

Napisano

Do skakania i dla osoby o takim wzroście - radziłbym wziąć 15", Sign DS występuje w 15" i 17", mam taką ramę, tyle, że z Sign DS2 i sądze, że 17" to o wiele za dużo.

Napisano

Na 17" będzie się teraz męczył, a ramę i tak prędzej czy później trzeba będzie zmienić. Chyba że skacze tyle co nic i rower ma służyć tylko do przemieszczania się, ale wtedy po co kupować taki sprzęt?

Napisano

Hopy do 2m jakie to ? Dable Dropy czy może gapy ? To akurat ważne bo dropa 2 m byle kto nie skoczy a dabla już każdy . Ramę tylko i włącznie 15' .Amortyzator jest słaby , i zalecam wymianę i potem warto wymienić hamulce , i musowo dokupić odrazu napinacz oraz zmienić opony na typowo FRówki np Maxxisy High Rollery (na razie 60a) .Po takich zabiegach powinien być dobrą FRówką dla początkującego .

Napisano

Będą to gapy, na double dropach nie dał by rady :) a po za tym za słaby byłby rower na 2-metrówki (chodzi o dropy) jak ja nie mam takiego super fajnego i dopiero :) po 4 latach na downhillu zamierzam zamienić teraz na kone stinky z 2009 r

Napisano

Kona Stinki prawdę mówiąc jest beznadziejna ( praca ) , jak chcesz coś dobrego to szukaj Specialized Big Hit 2006> . Sign by dropy wytrzymał , gorzej amor ;p

Napisano

W jakim snesie beznadziejna? Chodzi ci o amory czy o całokszatłt? Bo nowa kona stinky z 2009 r kosztuje około 10 tysięcy tak wiec za tą cene byle czego nie dostaniemy. Ale prosze o wasze propozycje rowerów do dh i fr za maksymalnie powtarzam maksymalnie do 14 tysięcy.

Napisano

Zrób najlepiej nowy temat bo ten dotyczy signa .

Stinki słaba ... w tej cenie masz już Specialized Demo 8 , pewnie jakąś Glorke .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...