Skocz do zawartości

[naped] zużycie? niedopasowanie?

broklyn20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Otóż gdy przestane kręcić korbą i po przerwie nacisne słychać charakterystyczne(pyk) czasem głośnie czasem mniej. Podejrzewałem żę to suport ale kilkukrotnie go rozbierałem i nie ma żadnego luzu wszystko raczej ok. Zastanawiam się czy wina nie tkwi gdzieś w łańcuchu kasecie albo bębenku dodam że rower kupiłem używany niedawno.Czekam na jakąś diagnoze

Sory że może troche niezdarnie ale to mój pierwszy post

POzdr

Napisano

Odkręć i przykręć pedały (łączenie korba-pedał). Na gwint możesz dać ciut smaru. Mi właśnie też strzelało i chodziło o pedały. Nie jest to może zbyt oczywiste bo wszyscy najpierw myślą że to suport albo łańcuch, ale u mnie podziałało. Spróbuj.

• Mod Team
Napisano

To ze na suporcie nie ma luzu nie znaczy ze nie moze on z siebie wydawac dzwieków. Mój stary strzelał jak najety 0 luzów, wczesniejszy tak samo a nowy zacza luzów nie ma ale ma krzywa os i idzie do wymiany.

Z pedałami moze być bardzo podobnie. Napisz dokładniej co za suport masz korbe i reszte tez mozesz wpisac.

Napisano

Co z tego że zmieniłeś. Ja też zmianiłem pedały na nowe i zaczeło strzelać. Tu nie chodzi o zużycie tylko tak po prostu jest. Sprawdź.

Ale obydwa komplety by strzelały? kilka razy odkręcałem pedały i zakręcałem przy smarowaniu ale było bez zmian

Aha a kaseta to CS-HG50 czyli alivio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...