Skocz do zawartości

[GPS] Holux GPSport 245

piotrekbe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy na forum jest osoba, znająca bliżej ww urządzenie. W sklepach int i na Allegro sporo ofert sprzedaży, może ktoś już je ma i pokusiłby się o recenzję, co to w ogóle jest, jak się sprawuje na rowerze i czy jest warte wydanych pieniędzy??

Znalazłem jedną ang recenzję:

http://www.navigadget.com/index.php/2009/01/05/holux-gpsport-245-review

plus czeski filmik:

Przykładowa aukcja wraz ze specyfikacją:

http://www.allegro.pl/item1001309776_holux_gr_245_gps_na_rower_apex24.html

• Mod Team
Napisano

Mam i używam. Zalety ... bardzo długa praca na baterii, szybko wyszukuje satelity. Minusem jest wykonanie wcześniej miałem garmina edge 205 i widać bardzo dużą różnicę w użytych materiałach. Guziki trzeba mocno wciskać aby zadziałały, te z przodu są znowu zbyt ciasno upchane by wygodnie nimi operować podczas jazdy ( ganiam w pełnych rękawiczkach i jest to utrudnienie w Garminie tego problemu nie ma). Graficzne przedstawienie prędkości to kicha :devil: Podczas jazdy prawdę mówiąc nie widać różnicy pomiędzy podświetlonymi kreskami, a tymi nie... Na szczęście jest też normalny cyfrowy prędkościomierz :)

Mocowanie jest bardzo delikatne ale muszę przyznać z ogromnym zdziwieniem... działa. Trzyma jak trzeba ani razu licznik mi nie wyskoczył, nie odleciał :)

Funkcji typowo nawigacyjnych nie używałem i nie używam bo to zbędne i mało praktyczne w tym urządzeniu, wg mnie tego typu rzeczy są na miejscu w urządzeniach typu Edge 705 gdzie jest konkretny wyświetlacz i coś widać ;)

Generalnie jeśli czas pracy Garmina Ci wystarczy to zdecydowanie będzie to lepszy wybór niż Holux ;)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

własnie taka wkleiłam w linku.. mozesz mi powiedziec cos o tej nawigacji? czy mozna wgrac mapy? czy wyznaczy mi trase i bedzie prowadzic? po polsku?

Może ma ktoś taką do sprzedania..? moje pytanie..? czy ona wyznaczy mi trase i będzie mi kierować do celu?

Napisano

Dla Ciebie lepszy jest ten Garmin, ze wzgledu na graficzna reprezentację trasy.

Jeżeli chcesz coś z mapami, tj urządzenie do którego pragniesz wgrywać mapy i w kolorze oglądać swoja trasę, kup coś w stylu nawigacji samochodowej.

W Garminie możesz sobie zanzaczyć trasę i jechać po niej jak po sznurku, ew. zaznaczać ciekawe miejsca i potem do nich wracać. Poza tym mozesz wykorzystać go do powrotu po śladach do celu.

Napisano

A ja polecam nokie 5800. Moze nie jest tak poreczna ale za 700zl mamy telefon z Wi-Fi , darmowym gpsem i stala mozliwoscia komunikacji , mozliwoscia sluchania muzyki a nawet rozrywki :)

• 6 miesięcy temu...
  • Mod Team
Napisano

I teraz zamontuj ją na kierownicę, wyskocz do lasu poganiać i omijaj wszystkie kałuże :icon_wink: Nie daj boże deszcz i gwarancje można razem z telefonem puścić do sedesu. Nie wspominając w ogóle o obecnych zimowych warunkach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...