Skocz do zawartości

Pierwszy rower szosowy

brath19

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ten rower jest za drogi. Poszukaj czegoś lepszego, za tę cenę spokojnie znajdziesz używkę na Sorze, a może nawet Tiagrze. Karbonowy widelec też byłby pożądany, za bardzo nie siedzę w używanym sprzęcie, ale podejrzewam, że też można już go szukać w takiej cenie.

Dla uzasadnienia:

http://www.allegro.pl/item1072596943_merida_road_race_880_2009_od_merluk.html

Za niecałe 400 zł drożej można kupić nową Meridę 880 z zeszłego roku.

Ten z twojego linka jest starszy i nie przede wszystkim brakuje mu klamkomanetek, co go skreśla. Bez klamkomanetek to można kupić rower za 600 zł, a nie za 1300.

Napisano

Ja kupiłem nową meridę 880-16 z 2010 za 1700zł i jeszcze licznik sigmy bc509 mi odrzucili na gratisie. Zrobiłem na tym rowerku już 350km i jestem bardzo zadowolony. Jeśli to twoja pierwsza szosa, to na pewno się nie zawiedziesz. Tą meridę wnoszę jedną ręką na 2 piętro bez problemu, pomimo że waży 10,5kg. Ludzie mówią że to bardzo dużo jak na szosę.

Ale jak znalazłem w notce jednego z forumowiczów. "Nie będę odchudzał swojego roweru, póki sam mam z czego schodzić". AMEN

A dwa, gostek pisze na allegro, że jest drugim właścicielem. Ten rower może być już nieźle zajechany. 1000zł to trochę dużo. Plus opony MAXXIS DETONATOR 700x23C, są już na starcie w tym rowerku i jeśli ich nie wymieniali właściciela to dodatkowo miałbyś oponki do wymiany(ok.150zł)

P.S. Źle temat nazwałeś.

Napisano

Widzę, że teraz "staniał", jak rano pisałem posta to cena na aukcji była 1300 zł. Mimo wszystko próbowałbym szukać czegoś z klamkomanetkami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...