sebus86 Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Cześć wszystkim niedawno zakupiłem rowerek Scott Scale 35 i po przejechaniu 100km mam taki problem ze z tylnego hamulca wycieka na tarcze jakiś płyn a klamka od niego już praktycznie nie łapie tzn złapała luzy i praktycznie dotyka raczki brak oporu. Przy probie hamowania rowerek wpada w dziwne wibracje. Co to może być jak temu mogę zaradzić. Chciałbym jutro wyjść ale praktycznie tylny hamulec jest bezużyteczny. Kolejnym pytankiem jest czy jest to mozliwe ze waga producenta moze sie roznic az tak bardzo. Rower moj powinnien ważyc 10.25 a wazy rzeczywiscie 11.02. Czy to jest zalezne od rozmiaru ja posiadam L
Sonix Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Witam. Jeśli chodzi o hamulce to się sam z tym ie baw tylko od razu na gwarancję. Co do wagi roweru to faktycznie może się różnić od danych producenta, rama też ma znaczenie.
Schwefel Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Tak jak wyżej, nie baw się z tym tylko reklamuj. Waga producenta a waga rzeczywista to dwie zupełnie inne bajki. Już sami producenci komponentów kantują na kilka gram więcej. Do tego dolicz sobie masę ramy, bo Scott pewnie liczy dla Mki albo i eSki. Inna kwestia to czy waga jest podawana z pedałami czy bez...
sebus86 Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Napisano 2 Czerwca 2010 Waga podawana jest niby z pedałami. To nic dzieki za info czyli musze zapierdzielac do czestochowy w sobote i niech mi to robia. Mam jeszcze jedno pytanko bo sa tutaj manetki sram x 9 i na prawej jest taki minimalny jakby luz a na lewej odrazu lapie czy to moze tak jest bo to inne przerzutki. Posiada ktos
ramir Napisano 29 Sierpnia 2010 Napisano 29 Sierpnia 2010 I jak skończyła się sprawa z tymi hamulcami i wibracjami - mam w moim chyba to samo?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.