Skocz do zawartości

[tarczówki] jaka firma

kubzys

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

składam rower i nie wiem jaka forma robi dobre tarczówki. interesują mnie tarczówki linkowe. jak macie jakieś przykłady to podajcie linki albo nazwę firmy.

Napisano

W jakiej cenie? Najlepsze mechaniczne to Avidy BB7 (w zestawie z tarczą ~250zł).Skoro składasz rower, może warto założyć zbiorczy temat z całym zestawem. Byłoby wygodniej i dla Ciebie i dla innych aby Ci doradzić.

Napisano

To cena za jeden hamulec, rozejrzyj się po sklepach/allegro to zobaczysz jak się kształtują ceny.Co do założenia nowego tematu, myślę że to jest odpowiedni dział.

Napisano

Tylko AVID BB7 + SD-7 jest całkiem inny niż bb5 które i tak jest cienkie . w BB7 zaletą są 2 ruchome tłoczki , możliwość ustawienia oraz klocki takie same jak w Juicy a one mają dość dużą powierzchnie i nie ścierają się tak szybko jak te z bb5 .

Napisano

Tylko AVID BB7 + SD-7 jest całkiem inny niż bb5 które i tak jest cienkie . w BB7 zaletą są 2 ruchome tłoczki , możliwość ustawienia oraz klocki takie same jak w Juicy a one mają dość dużą powierzchnie i nie ścierają się tak szybko jak te z bb5 .

W BB7 jest możliwość regulacji odległości obu klocków od tarczy. Ruchomy jest tylko 1 klocek. Regulacje BB7 i Juicy nie mają ze sobą NIC wspólnego, więc nie wprowadzaj innych w błąd!

Napisano

Z tego co mi się zdawało w BB7 były ruchome 2 klocki , skoro tak nie jest przepraszam za mój błąd . BB7 porównałem do Juicy tylko względem klocków , a nie regulacji .

Napisano

Racja, pod względem klocków BB7 znacznie przewyższa BB5, który ma klocki o dwukrotnie mniejszej powierzchni. Dzięki temu znacznie mocniej hamuje i klocki starczają na dłużej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...