Skocz do zawartości

[łańcuch] jaki wybrać

detonator

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam problem z wyborem łańcucha.

Chce założyć do nowego napędu łańcuch connex wippermann 908

Niestety, mało jest opinie na forum, jak i ogólnie w necie.

Łańcuch będzie współpracował z kasetą XT i korbą SLX

Zależy mi na wytrzymałości, w miarę cichej pracy i wysokiej precyzji.

Śmigam na dwóch łańcuchach i tym drugim będzie C9.

Bardzo proszę o opinie użytkowników wippermanna.

Napisano

ja jeżdze na WIpermanie juz ponad 5 lat. Wcześniej miałem 900 i 904 teraz mam 908 pod przerzutką xt, kaseta sram wczesinje a teraz xt oraz korba LX. Wszystko w należytym porządku bez zastrzeżeń.

Gdzie kupiłeś tego C9, też szukam coś na drugi i nie wiem czy kupić to samo czy moze wlasnie C9?

Napisano

Więc jak się ma wytrzymałość wipka właśnie do C9 ??

niech ktoś napisze coś o C9. Większość łańcuchów w swoich opisach, ma różnego rodzaju powłoki antykorozyjne tupu: ocynk, nikiel itp

a w opisie C9 pisze tylko, ze jest on z utwardzonej stali.

Może ktoś napisać, jak to jest z rdzewieniem w przypadku C9 ?

QauczuQ C9 są na allegro :D

Napisano

Ja śmigam na 908 i potwierdzam jest słyszalny podczas jazdy :D miły mechaniczny szmer. Co do wytrzymałości; obecnie jeżdżę na 2 łańcuchach + kaseta slx + korba slx, przebieg koło 3400km i stan napędu to 4-. Kiedy miałem łańcuchy HG to takich przebiegów nie osiągałem. Na C9 nie jeździłem.

Napisano

Tą głośniejszą pracę przeboleje :D

Pytanie tylko- jak się ma wytrzymałość oby tych łańcuchów do siebie.

Teraz, na dwóch łańcuchach XTR, kasecie XT i korbie Alivio robię już ponad 13,5 kkm, więc liczę, ze na kombinacji C9/C9 ewentualnie C9/wipek 908 zrobię z 15-17 kkm :)

Napisano

Elo

Ja również byłem użytkownikiem 908 na kasecie deore :icon_mrgreen: Przyrząd pokazał 100% zużycia po 9400 km :rolleyes: co ciekawe nic mi jeszcze nie przeskakiwało :)

Co do kultury pracy to ciut hałasuje

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...