eldek Napisano 16 Maja 2010 Napisano 16 Maja 2010 Witam wszystkich Chcialbym poprosic o pomoc w identyfikacji ramy ktora dostalem od znajomego, najprawdopodobniej jest ona z 2002 roku lub okolic (taka data byla na manetce ktora byla z rama) Pozdrawiam Krzysiek
Schwefel Napisano 16 Maja 2010 Napisano 16 Maja 2010 Kross ION albo też występująca pod samą nazwą ION.
eldek Napisano 16 Maja 2010 Autor Napisano 16 Maja 2010 Warto w to inwestowac? czekala by mnie wymiana sterow, suportu i dampera bo na tym zawieszenie praktycznie nie pracuje, do tego mam wrazenie ze ten damper jest za krotki. Pzdr. Krzysiek
Schwefel Napisano 16 Maja 2010 Napisano 16 Maja 2010 Z tego co pamiętam to tam wchodził damper 190mm. Czy warto inwestować? Imho nie bo ten bike ma powaloną geometrię i słaby zawias. Zabawa w fulla to dość kosztowna sprawa, bo za używkę dasz od 800zł a za nówkę od 1300zł za samą ramę.
eldek Napisano 17 Maja 2010 Autor Napisano 17 Maja 2010 Slaby zawias czyli zle pracuje czy slaby i peknie? Bo w takim razie mam dwie mozliwosci: 1. zostawic ta rame i dokupic jakis sredni damper (suntour raidon?) do tego stery i suport - wyjdzie to jakies 450pln 2. kupic nowa sztywna rame do 450 pln ze sterami i suportem i przelozyc reszte z tego roweru co dostalem. Co lepiej bylo by zrobic i ew. jaka sztywne rame wybrac?
Schwefel Napisano 17 Maja 2010 Napisano 17 Maja 2010 Ten damper jest więcej wart niż ta rama więc opłacalność zerowa. Lepiej kupić nową sztywną ramę jak nie masz kasy na fulla.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.