luska07 Napisano 16 Maja 2010 Napisano 16 Maja 2010 Witam. Mam problem. Miesiąc temu kupiłem nowy wolnobieg i łańcuch. Ostatnio, podczas rozpędzania łańcuch wydaje dziwne dźwięki jakby był niedopasowany do wolnobiegu albo ocierał o coś. Cały napęd przemyłem benzyną i naoliwiłem ale problem nie został rozwiązany. Proszę o pomoc
javman Napisano 16 Maja 2010 Napisano 16 Maja 2010 korbe nowa tez dales ? czy strzela albo cos? jak mniemam dzieje sie tak tylko pod obciazeniem ? moze masz niewlasciwy lancuch ?
luska07 Napisano 16 Maja 2010 Autor Napisano 16 Maja 2010 Korba jest stara, ale dźwięk wyraźnie wydostaje się z wolnobiegu.Faktycznie dzieje się to tylko pod obciążeniem.A łańcuch chyba jest dobry. Przerzutki chyba są wyregulowane
luska07 Napisano 16 Maja 2010 Autor Napisano 16 Maja 2010 Shimano RD-TX31 Najpierw kupiłem wolnobieg ale był ten problem co teraz opisuje. W sklepie powiedzieli mi, że jak mam nowy wolnobieg to to muszę kupić nowy łańcuch. No i kupiłem. I przez miesiąc było dobrze a teraz znowu są te zgrzyty.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.