Cragmite Napisano 12 Maja 2010 Napisano 12 Maja 2010 Tak jak w temacie. Da się kupić jakiś nowy wytrzymały rower do jazdy w terenie do około 700zł.? Jeżdżę codziennie po około 20km (tylko w wakacje + maj i wrzesień) w różnym terenie (głównie szosa i piach) i w różnych warunkach pogodowych. Mam 185cm wzrostu i ważę 75kg. Chciałbym mieć sprawny (działające hamulce i przerzutki ), cichy (żeby nic nie skrzypiało), wygodny i wytrzymały rower (4 lata minimum). Od 4 lat jeżdżę na "marketówce", ale rozstrojone hamulce i przerzutki oraz skrzypienie amortyzatora mnie drażni.. Aha, rower oczywiście powinien być amortyzowany, nie sztywny. Podoba mi się jak na razie Grand B-250 lub B-550 (ale do drugiego trzeba by było dołożyć). A Wy co mi polecicie? Z góry dziękuję.
Mod Team Lookas 46 Napisano 12 Maja 2010 Mod Team Napisano 12 Maja 2010 Osobiście polecam dołożyć parę złoty i kupić RockRidera 5.2 z Decathlonu
Cragmite Napisano 13 Maja 2010 Autor Napisano 13 Maja 2010 No ok, niech górna cena nie przekroczy 900zł. To jaki radzicie? Przypomnę, że jeżdżę w terenie i po szosie. Rower powinien mieć przedni amortyzator i fajnie by było, żeby na przednim kole była tarczówka (bo dużo jeżdżę w deszczu, piachu itp, a wtedy inne hamulce to lipa), a na tylnym oczywiście V-brake. Rama aluminiowa oczywiście. No i w miarę możliwości ładny wygląd. Inne wodotryski mi nie potrzebne. Ma działać, jeździć, być bezpiecznym oraz cichym no i nie psuć się. I ma się na nim wygodnie jeździć - podstawa jak dla mnie. Wiem, że za 900zł trudno o takie cuś, ale może znacie jakiś dobry model z klasy tańszych z w nie najgorszym osprzętem.
Cragmite Napisano 14 Maja 2010 Autor Napisano 14 Maja 2010 Dodaję posta, gdyż nie ma możliwości edycji. Zacząłem się zastanawiać nad Unibike Fusion 2009. Krążą o nim dobre opinie, a i pod TYM adresem jest za zaledwie 999zł. Ewentualnie RockRider 5.2, sam nie wiem. Co o tym sądzicie??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.