Skocz do zawartości

[napęd]modernizacja

trucho

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Noszę się z zamiarem modernizacji napędu w rowerze.

Obecnie mam 8-biegowy, do wymiany jest kaseta, przerzutka tylna również, dlatego postanowiłem wymienić cały napęd na 9-biegowy.

Kupiłem przerzutki XT przód tył, okazyjnie prawie nowe.

I teraz zastanawiam się co dalej??

Korba SLX raczej na pewno,

Kaseta i łańcuch?? Lepiej dorzucić do XT czy wziąć SLX? na razie mam stalowy bębenek w piaście, ale za jakieś 2,3 miechy mam w planach jeszcze nowe kółka, dlatego skłaniam się ku XT.

A manetki XT czy SLX?

• Mod Team
Napisano

Wszystko zalezy od twoich finansów. Co do kasety użytkuję XT i jestem z niem bardzo zadowolony. Korba SLX to najbardziej optymalny wybór pomiędzy lekko i tanio, Manetki prawie każdy ci powie XT ale sa prawie dwukrotnie droższe wiec sam zdecyduj. Łańcuch campa c9.

Napisano

Mam jeszcze pytanko.

Mam okazję kupić sporo taniej od SLX korbę LX M582.

Czy warto? Jakie są róznicę między SLX M660 a LX M582?

Z tego co patrzyłem to LX jest 30g cięższy.

• Mod Team
Napisano
A ta kaseta SLX to dużo bardziej zjedzie bębek niż XT?

Nie

Jakie są róznicę między SLX M660 a LX M582

Na pierwszy rzut oka jest to wygląd. I głównie tym bym się tutaj kierował w wyborze korby- wolisz srebrną i nie chcesz tyle wydawać pieniędzy, bierz LX. Lepiej komponuje się w twoim rowerze srebrno-grafitowa korba weź SLX. Wydaje mi się, że innych różnic nie ma. Poczekaj na zdania ekspertów.

• Mod Team
Napisano

Rożnica prawie żadna, SLX jest kilka gram lżejszy no i droższy B). Łańcuch Connexa nie jest zły ale mi na 2 zębatce z przodu strasznie chrobocze :P nie wiem czemu ale tak jest. Mam korbe sachsa :D Campa jest wytrzymalsza i w zestawieniu z kasetą XT wydłuży żywotność napędu, choć lanych tani nie jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...