zati61 Napisano 4 Maja 2010 Napisano 4 Maja 2010 Witam Uszkodziłem całkowicie gwint do korby, przez niedokońca precyzyjne przykręcenie pedała(niby szlo gladko wkrecanie, ale musialem minimalnie krzywo ustawic...) po 200km pedał się poluzował i po następnych 10km odpadł:/ Wymiana mechanizmu korbowego to koszt pewnie koło 150zl, (2gwint jest OK). Czy nie lepszym pomysłem byłoby nagwintowania od nowa? gdzie/kto to robi? (okolice poznania) prosiłbym bardzo o pomoc/porady. Dziękuje korba to Truvativ X-flow
Cycu85 Napisano 4 Maja 2010 Napisano 4 Maja 2010 Są do tego specjalne tuleje, trzeba poszerzyć uszkodzony otwór i umieścić taką tuleję. Udaj się do jakiegoś serwisu dobrego.
zati61 Napisano 4 Maja 2010 Autor Napisano 4 Maja 2010 Są do tego specjalne tuleje, trzeba poszerzyć uszkodzony otwór i umieścić taką tuleję. Udaj się do jakiegoś serwisu dobrego. znalazłem taki serwis(w krakowie, kosz calej naprawy to 20-30zl w google osoby zainteresowane znajda) dzieki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.