adriano949 Napisano 3 Maja 2010 Napisano 3 Maja 2010 Witam. Zastanawiam się nad kupnem kolarki lecz mam kilka wątpliwości. Nie mam dużego budżetu, wypatrzyłem taki model GIANT OCR: http://www.allegro.p..._giant_ocr.html Co o nim sądzicie, jakiej ceny jest taki model wart, czy przy wzroście ok 190cm będzie wygodny? 2. Jakie prędkości można na takich rowerach rozwija ? 3. Czy używanie roweru wiąże się z częstymi wydatkami, naprawami ? 4. Czy to prawda, że w takich rowerach koła i szprychy są praktycznie cały czas naprawiane jeśli jeżdzi się po szosie (czasami o dużej ilości dziur i nieróności i czy takim rowerem mogę zjecha na ścieżkę o utwardzonej ziemi oraz gdzie niegdzie z kamyczkami?? Z góry dziękuję za odpowiedź od zaawansowanych rowerzystów.
bodziekk Napisano 3 Maja 2010 Napisano 3 Maja 2010 1. Nie wiem jakiej ceny jest wart, nie znam też dokładnego osprzętu, ale 1900 to raczej gruba przesada za ten rower. 2. Zależy tylko i wyłącznie od wytrenowania. 3. Nie. 4. Przy dobrze zaplecionych kołach nic nie będzie się działo. Na ścieżki ziemne i z kamyczkami taki rower się nie nadaje. Chyba że chodzi o jakiś krótki przejazd, np. 10 m między jednym asfaltem, a drugim.
adriano949 Napisano 3 Maja 2010 Autor Napisano 3 Maja 2010 aha thx za odpowiedzi i prosze o wypowiadanie się również innych. jaki rower byście polecili ? (jesli nie ten) do max 900zł (bo za tyle moge kupic juz ten w/w).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.