koksy Napisano 24 Kwietnia 2010 Napisano 24 Kwietnia 2010 Witam! Chcę złożyć koła to xc. Piasty już mam i szprychy z nyplami też zastanawiam się nad obręczą jaka była by dla mnie dobra. Rowerek to giant trance a ja ważę 97kg zależy mina wadzę ale jednocześnie na wytrzymałości koła, lubię sobie czasem poszaleć w górach. Co proponujecie?, znajomy z serwisu poleca mi mavic 317. Jaka obręcz pod moją wagę by się najlepiej sprawdziła? Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
creative1989 Napisano 24 Kwietnia 2010 Napisano 24 Kwietnia 2010 Jakie masz piasty? No i co najważniejsze jaka cena cię ogranicza? A swoją drogą 317-tka to dobra i tania obręcz
koksy Napisano 24 Kwietnia 2010 Autor Napisano 24 Kwietnia 2010 Jakie masz piasty? No i co najważniejsze jaka cena cię ogranicza? A swoją drogą 317-tka to dobra i tania obręcz Piasty mam dartmoor vee-one tył i vee-two przód szprychy sapim cieniowane. Na felgi mogę dać max 500zł za dwie. Jakie masz piasty? No i co najważniejsze jaka cena cię ogranicza? A swoją drogą 317-tka to dobra i tania obręcz Testowałem już taki komplet ale na 717 i były trochę giętkie więc polecili mi wymianę obręczy na coś mocniejszego, jeżeli chodzi o wagę to taki komplet ważył 1700g. Myślałem także o dt xr 4.2 ale to chyba za lajtowa obręcz na moją wage.
Mod Team Puklus Napisano 24 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 24 Kwietnia 2010 Skoro masz już szprychy i piastę musisz wziętość pod uwagę ze tylko jeden rodzaj obręczy podejdzie o odpowiedniej wysokości.
koksy Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Napisano 25 Kwietnia 2010 Skoro masz już szprychy i piastę musisz wziętość pod uwagę ze tylko jeden rodzaj obręczy podejdzie o odpowiedniej wysokości. Szprychy to nie problem bo to groszowe sprawy zawsze mogę wymienić w serwisie bez dopłaty tak się umówiłem ale nadal nie wiem jaką obręcz zastosować. Nikt nie ma żadnych propozycji? Chodzi mi tylko i obręcz naprawdę proszę resztę czynników nie brać pod uwagę.
Mod Team Puklus Napisano 25 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 25 Kwietnia 2010 Taa można kupić szprychy za dyche ale komplet już takich raczej konkretnych to ok 60 a nawet i do 100zł wiec jeżeli chodzi o oba koła to nie są groszowe sprawy. A głupotą jest kupować porządne piasty i obręcze i gówniane szprychy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.