Skocz do zawartości

[obrecze] Jaką obręcz zastosować?

koksy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chcę złożyć koła to xc. Piasty już mam i szprychy z nyplami też zastanawiam się nad obręczą jaka była by dla mnie dobra. Rowerek to giant trance a ja ważę 97kg zależy mina wadzę ale jednocześnie na wytrzymałości koła, lubię sobie czasem poszaleć w górach. Co proponujecie?, znajomy z serwisu poleca mi mavic 317. Jaka obręcz pod moją wagę by się najlepiej sprawdziła?

Pozdrawiam i dzięki za pomoc.

Napisano

Jakie masz piasty?

No i co najważniejsze jaka cena cię ogranicza?

A swoją drogą 317-tka to dobra i tania obręcz ;)

Piasty mam dartmoor vee-one tył i vee-two przód szprychy sapim cieniowane. Na felgi mogę dać max 500zł za dwie.

Jakie masz piasty?

No i co najważniejsze jaka cena cię ogranicza?

A swoją drogą 317-tka to dobra i tania obręcz :P

Testowałem już taki komplet ale na 717 i były trochę giętkie więc polecili mi wymianę obręczy na coś mocniejszego, jeżeli chodzi o wagę to taki komplet ważył 1700g. Myślałem także o dt xr 4.2 ale to chyba za lajtowa obręcz na moją wage.

• Mod Team
Napisano

Skoro masz już szprychy i piastę musisz wziętość pod uwagę ze tylko jeden rodzaj obręczy podejdzie o odpowiedniej wysokości.

Napisano

Skoro masz już szprychy i piastę musisz wziętość pod uwagę ze tylko jeden rodzaj obręczy podejdzie o odpowiedniej wysokości.

Szprychy to nie problem bo to groszowe sprawy zawsze mogę wymienić w serwisie bez dopłaty tak się umówiłem ale nadal nie wiem jaką obręcz zastosować. Nikt nie ma żadnych propozycji? Chodzi mi tylko i obręcz naprawdę proszę resztę czynników nie brać pod uwagę.

• Mod Team
Napisano

Taa można kupić szprychy za dyche ale komplet już takich raczej konkretnych to ok 60 a nawet i do 100zł wiec jeżeli chodzi o oba koła to nie są groszowe sprawy. A głupotą jest kupować porządne piasty i obręcze i gówniane szprychy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...