dobrywujek Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 niedawno podczas jazdy usłyszałem z tyłu brzęk, jakby kamienie waliły po ramie. i zaczęły si ę problemy z przerzutką tylną. przestała zrzucać na dolne biegi. po dokładnych oględzinach okazało się, że na ostatni bieg zrzuca bardzo leniwie (przedtem była w doskonałej kondycji, wyregulowana , linki i pancerze smarowane ect). zauważyłem że sprężyna pantografu jest luźna w ostatniej pozycji, tzn ramie przerzutki nie jest przyciągane do korpusu . czy ktoś zna przyczynę?
Mod Team Puklus Napisano 23 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 23 Kwietnia 2010 Odkręć zmieniarkę i dokładnie pooglądaj ja wygląda sprężyna. Prawdopodobnie sie uszkodziła.
Wawrus Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 Smarowanie pancerzy nie zawsze daje dobry skutek. Warto je wymienić. Może też masz za mocno skręcony pancerz, albo źle wyregulowany zakres pracy przerzutki(ale w tym razie źle by zrzucało tylko na ostatni bieg - ale i tak warto sprawdzić). Ogólnie to polecam wymienić linki i pancerze i sprawdzić.
Mod Team Puklus Napisano 24 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 24 Kwietnia 2010 Pierwsze co zrobić odkręcić linkę od przerzutki i tez przydało by sie ściągnąć łańcuch(jak nie masz spinki to odkręć kółeczka i przy okazji przeczyść i nasmaruj), ręką sprawdzić jak pracuje przerzutka. jak masz w mare jednostajny opór na całym zakresie roboczym to pancerze jak nie to może być sprężyna.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.