Skocz do zawartości

[łańcuch] Ściąganie łańcucha za pomocą skuwacza

Makdeb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proszę o DOKŁADNE WYTŁUMACZENIE jak używać skuwacza. Chciałbym ściągnąć łańcuch za pomocą skuwacza, będę to robił pierwszy raz i chciałbym prosić o dokładne wytłumaczenie.

Napisano

W miejscu połączenia ogniw przykładasz skuwacz i zaczynasz wkręcać, śruba sama wyciśnie sworzeń z pomiędzy ogniw i łańcuch się otworzy...

Napisano

A co z zakładaniem ? Słyszałem, że jeżeli często się otwiera łańcuch za pomocą skuwacza, to później łańcuch często się rozspina. Czy to prawda?

Napisano

Czyli lepiej użyć spinki ? Mógłbyś mi wytłumaczyć jak używać spinki ? Po prostu nigdy tego nie robiłem i chcę się wszystkiego upewnić.

Napisano

Ostatnie pytanie mając rower z 7 biegami z tyłu jaką spinkę mam kupić? Proszę o przykłady(najlpiej z allegro)

Napisano

idz do rowerowego i powiedz że chcesz kupić spinkę do łańcucha i tyle

tyle nie wystarczy hehe,lepiej wspomnieć że spinkę do łańcucha ... rzędów, a jak Ty masz 7 to do takiego pasuje spinka 8 rz, a czy produkują spinki z przeznaczeniem tylko do 7 rz tego nie wiem, a do 9 rz jest już węższa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...