Skocz do zawartości

[łańcuch]Jak należy skrócić łańcuch

mucios92

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moze to i głupie pytanie, ale nie wiem dokladnie w ktorym miejscu rozpiąc łańcuch zeby go skrócić o 2 ogniwa. w tej chwili ma 114 ogniw a chce zeby miał 112. Moze mi ktos pokazac na moim zdjeciu w ktorym miejscu zrobic co i jak. pozdr.

ioi6hj.jpg

Napisano

Jeśli jest rozpięty już to wybierz lewą lub prawą stronę bo na zdjęciu nie widać żeby się czymś różniły, skuwacz/rozkuwacz i do roboty :( do dwóch chyba umiesz liczyć hehe

Napisano

Nie wiem jak liczycie ogniwa ale jeśli o dwa naprawdę chce skrócić to według znajomego mi pojęcia ogniwa powinien rozkuć go w tym miejscu :blink:

Tylko wg tej teorii lancuch np 112 ogniw staje sie 56-cio ogniwowym :(

Tak wogole to skad to wytrzasnales?

Napisano

Chris, napisz mi jak to mam rozkuc, rozkułem tak jak rafi napisał, ale jest dalej za dużo, bo łańcuch wisi jak sie da na najmniejsze przerzutki.

dobra juz wiem co i jak :( tylko okazało sie ze moj stary lancuch ma 108 ogniw,

• Mod Team
Napisano

Najlepiej po skróceniu nie baw się w skuwanie tylko załóż spinkę. Temat o spinkach znajdziesz w tym dziale.

• Mod Team
Napisano

Można ale spinka jest o tyle dobra ze zazwyczaj jest mocniejsza niż reszta łańcucha i możesz go zdjąć w 3 sekundy jeżeli trzeba go np wyszejkowac.

Napisano

Tylko wg tej teorii lancuch np 112 ogniw staje sie 56-cio ogniwowym :icon_wink:

Tak wogole to skad to wytrzasnales?

Gdzieś mi w ręce wpadła książka Zinna i tam jest taka "definicja" jednego pełnego ogniwa łańcucha :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...