Wika Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam, Wiecie może jaki symbol mają łożyska do tych ubijaków? Stare padły i czas na wymianę. Pzdr
tomo72 Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 witam. najprościej jest kupić zestaw naprawczy, ja tak zrobiłem. moje cranki candy c padły po 3,5 - 4 tyś km. w prawym pedale wyrobiło się łożysko ślizgowe. po wymianie zestawu (komplet łożysk, uszczelek oraz dekielek zamykający pedał)chodzą jak nowe. jeden pedał obraca się z oporem, ale liczę na to że musi się dotrzeć. pozdr
kamfan Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 A czy ktoś nie zna rozmiarów tych łożysk? bo uszczelki mam OK, chciałem pedałom dzisiaj zrobić serwis ale okazało się, że łożyska są już w częściach, może można gdzieś kupić same łożyska?
miskov17 Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 686 2RS jeśli chodzi o zewnętrzne, ślizgowego raczej nie dostaniesz osobno.
kamfan Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 wielkie dzieki o to lozysko wlasnie chodzi slizgowe (ta tulejke) mam w dobrym stanie... mozliwe, ze uratowales mi dzis trening, jak dorwe je w sklepie
Hoshi Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 tutaj w temacie masz linki do sprzedawcy z allegro, lozyska kulkowe i igielkowe: http://www.forumrowerowe.org/topic/92934-pedaly-crank-brothers-malletacid/page__p__889526__fromsearch__1#entry889526
kamfan Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 w egg beater c jest tylko jedno lozysko kulkowe i jedno slizgowe (ta tulejka) dzieki, ale lozyska juz kupilem u siebie w miescie, co prawda bez uszczelnienia, ale pewnie i tak z 3kkm wytrzymaja. pierwszy 60 km test zaliczyly wzorcowo:) natomiast bylbym wdzieczny jakby jeszcze ktos jeszcze podal mi wymiary tej zoltej tulejki (zgubilem suwmiarke:/)... moze w necie znajde taka tulejke, bo widze, ze mam ja lekko peknieta...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.