Darious Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 Mam problem z przerzutką tylną Shimano Exage 300EX w rowerze szosowym. Obojetnie na która wieksza koronkę chce wrzucic łańcuch to ten po puszczeniu manetki przerzutki (manetka sama wraca na swoje poczatkowe połozenie) jest przez przerzutke z powrotem momentalnie kierowany na najmniejsza koronkę. Po prostu przerzutka nie trzyma innego biegu niz ten na najmniejszej koronce. Czy wiedzą Szanowni Koledzy jak sobie z tym poradzic? Kwestia regulacji?
RATM Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 EDIT: Sory, źle zrozumiałem Wygląda jakbyś miał uszkodzoną manetkę. Spróbuj otworzyć i zobacz co się dzieje
viechooo Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 Patrząc na grupę sprzętu masz zapewne zwykłe manetki na ramie. Są tam takie śruby do skręcania manetki, być może ona jest niedokręcona i manetka "puszcza".
Mod Team michuuu Napisano 11 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 11 Kwietnia 2010 viechoo ma racje, te manetki dają opór cierny a nie zapadkowy i dlatego mocniej należy skręcić dźwignie. Sprężyna przerzutki nie cofnie wózka na małą zębatkę bez pomocy manetki.
easton Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 Kiedyś miałem ten sam problem, musisz po prostu dokręcić manetkę, jeśli to nie pomorze to musisz ją rozebrać i tam zobaczyć co się stało.
viechooo Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 Fajnie, że już 3 osoby potwierdziły moją wersję, ale przecież nie wnosicie nic nowego do tematu ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.