Skocz do zawartości

[Trasy]Tarnów i okolice

strumien

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Chciałem zapytać czy znacie jakieś ciekawe trasy koło Tarnowa. Za bardzo nie ma tu gdzie jeździć, znacie jakieś ciekawe miejsca? Odległość myślę max 80km od miasta, bo więcej w jedną stronę nie przejadę :)

Pozdro

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witajcie,

Chciałem zapytać czy znacie jakieś ciekawe trasy koło Tarnowa. Za bardzo nie ma tu gdzie jeździć, znacie jakieś ciekawe miejsca? Odległość myślę max 80km od miasta, bo więcej w jedną stronę nie przejadę ;)

Koło Tarnowa nie ma gdzie jeździć? - zdecydowanie się nie zgadzam. Nie wiem jaki styl jazdy preferujesz, ale jeżeli chodzi o stricte wyznaczone trasy to jest ich trochę, są nawet fajnie oznaczone i opisane, polecam: Ziemia Tarnowska. Przewodnik Rowerowy. S i W Tomaszek - aktualnie do kupienia w chyba każdej księgarni w Tarnowie. Z tym, że to są trasy raczej pod kątem turystyczno-krajoznawczym niż dla zaawansowanych bikerów ze sportowym zacięciem. Te trasy są też naniesione na mapy, ot. chociażby Ziemia Tarnowska, wyd. Compass. Okolice Tarnowa są fajne na rower bo są zróżnicowane - na północ od E-4 jest prawie zupełnie płasko, na południe pagórki, w tym takie dość konkretne. Są też Lasy Radłowskie, ja bardzo lubię wjechać w las i przez kilka godzin nie spotkać "żywego ducha". Jak chcesz gdzieś troszkę dalej wypaść można trochę podjechać lub wrócić PKP - po linii Kraków-Rzeszów (płasko), lub Tarnów-Nowy Sącz-Krynica (pogórki).

Napisano

Witajcie,

Chciałem zapytać czy znacie jakieś ciekawe trasy koło Tarnowa. Za bardzo nie ma tu gdzie jeździć, znacie jakieś ciekawe miejsca? Odległość myślę max 80km od miasta, bo więcej w jedną stronę nie przejadę ;)

Pozdro

Witam.

Niestety, nie masz racji. Jest bardzo piękny teren do jazdy. Zresztą, ostatnio spotkałem takie coś. Powiększ, na pewno pomoże.

http://picasaweb.google.pl/mw312070/Wycieczki#5461183878535812082

Pozdrawiam

Dadu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...