Skocz do zawartości

[przerzutka] Sram X0 problem ze śrubką

lupasss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam problem, zgubiłem śrubkę regulacyjną, (zaznaczone na zdjęciu) a wraz ze śrubką plastikowy gwint w który wkręca się śrubkę. Ci co mieli do czynienia ze Sram'em wiedzą o co chodzi. Tutaj pojawia się problem czy ktoś miał z czymś takim do czynienia, lub ma do odsprzedania śrubkę ze starego kompletu. Bardzo proszę o pomoc

post-120846-1270559451,84_thumb.jpg

Napisano

Podzwoń po serwisach SRAM-a, może gdzieś się pląta połamana przerzutka, a ostatecznie powinni mieć nowe śrubki. Do przerzutki wartej parę stów warto za taką śrubkę dać nawet 30PLN lub więcej.

Napisano

Wiem że warto, tylko muszę wiedzieć gdzie coś takiego znaleźć. Swoją drogą trochę kijowo ze w przerzutce za 600zł tak łatwo zgubić śrubkę, która trzyma się na plastikowym gwincie...

Napisano

Po pierwsze trocheę to dziwne, że ją posiałeś, ja wiele lat używam X-0 i takiego problemu nie miałem .

O śrubkę możesz zapytać w Harfie, w serwisie na pewno mają, tylko czy będą mieli chęć wysłać ...

Napisano

mam ten plastik z połamanej X.0. ale śrubki nie oddam :)

możesz też wkręcić plastikową śrubkę wtedy tego plastikowego elementu nie potrzeba-śrubki z tworzywa z którymi miałem styczność miały minimalnie większą średnicę gwintu i dzięki temu stawiały opór.

jak coś pw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...