Skocz do zawartości

[Rama]Full do 1300zl

Quink

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuje ramy w pełni amortyzowanej do ok 1300zl. Na początku zainteresował mnie Poison Arsen AM , ale mam wątpliwości czy nie znajdę czegoś lepszego w tej cenie i czy np. zakup takiej ramy to dobry wybór ze względu na jakieś szarpanie łańcucha przy amortyzowaniu hopek , nierówności ? Interesuje mnie rama o podobnej geometrii co ta w linku , zamierzam wykorzystywać rower do jazdy po nierównościach: trochę zjazdów , trochę lasów. A ze mieszkam w mieście to zawsze muszę dojechać parędziesiąt km po asfalcie. 185cm wzrostu , 80-90kg wagi. Dobrze by było by nie była zbyt ciężka.

Napisano

ja mam zwykłego arsena (skok 100mm) i sprawuje sie on dość dobrze, szarpania nie zaobserwowałem. Lekka to ona raczej nie jest. Radze też przymierzyć bo poison ma,w moim odczuciu troche większa rozmiarówkę np. dośc wysoki przekrok. Ja właśnie będe sprzedawał swojego poisona w rozm 38 albo 42 (nie pamietam dokładnie) własnie przez to, że jest dla mnie za duży.

Napisano

Jeśli jesteś zainteresowany mam na sprzedaż ramkę Ghost AMR 5700. Jest to czterozawias z ogniwem Horsta. Skok 125mm, w b.dobrym stanie. Waga ramy: 2836g (bez dampera, jedynie z nabitymi miskami sterów). Jest w rozmiarze 20,5" ALE z wysokim kominem rury podsiodlowej, co tylko teoretycznie zwiększa rozmiar ramy(zwiększa się dlugość, co było głównym powodem wyboru większego rozmiaru - jest wygodniejszy na dlugie wyprawy - sprawdzone ;) ) . Wysokość komina to 10cm tak, więc ja przy swoich 185cm miałem spory zapas do swoich cennych klejnotów rodzinnych. Dodatkowo ramkę sprzedaję ze sztycą, sterami, zaciskiem sztycy i damperem X-Fusion O2Pva. Cena jaka mnie interesuje to 1200zł - ale jestem skłonny się potargować. :P

Gdybyś chciał uzyskać więcej informacji to pisz na gadu 3244155 / e-mail k@elsat.net.pl / PW.

Pozdrawiam :)

Zdjęcia jeszcze złożonego roweru z poprzedniego sezonu:

http://img27.imageshack.us/img27/5447/dsc01729oe1.jpg

http://img517.imageshack.us/img517/1173/dsc02203.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...