pinkhc Napisano 4 Kwietnia 2010 Napisano 4 Kwietnia 2010 Witam, mam 2 pytania dotyczące łańcuchów. Po 1 - w moim nowym łańcuchu HG-53, po przejechaniu 30-40 km pękło i wypadło ogniwo. Czy to normalne, aby coś takiego zdarzyło się w nowym sprzęcie? Czy to możliwe, że to przez moją wagę? (ok 90 kg) Po 2 - strasznie mnie to wkurzyło i zastanawiam się nad nowym łańcuchem. Moglibyście mi polecić coś bardzo wytrzymałego? Po czym poznać, czy łańcuch jest kompatybilny z kasetą? Moja obecna kaseta to - HG-50 9 rzędowa 11-32T, obie przerzutki XT. Mogę sobie w to wsadzić łańcuch XT? I czy to w ogóle ma sens? Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam!
Fenthin Napisano 4 Kwietnia 2010 Napisano 4 Kwietnia 2010 1. Waga raczej nie ma tu wielkiego znaczenia. Są ciężsi rowerzyści i łańcuchy wytrzymują. Po prostu wada jednego egzemplarza. 2. Każdy łańcuch 9-rzędowy pasuje do 9-rzędowej kasety.
Mod Team Odi Napisano 4 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 4 Kwietnia 2010 1. Niestety zdarza się. Czasem z winy użytkownika, czasem przez zupełny przypadek. 2. Jak kolega wyżej napisał, myślę że dobrym wyborem będzie Campagnolo Record C9.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.