Skocz do zawartości

[napęd] wymiana napędu na jaki?

dyru

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Na początku chce się przywitać ponieważ z jest to mój pierwszy post na forum.

Pewnie takich pytań jak moje na forum było już dużo, lecz mimo to liczę na konkretną odpowiedź.

Jestem posiadaczem roweru z marketu. Jeździłem na nim rekreacyjnie 3 lata i nawet nie było źle. Teraz chce tym rowerkiem pojeździć trochę do pracy, lecz napęd już się mocno zużył.

Chciałbym aby ten rowerek jeszcze trochę pojeździł. Ja planuje w przyszłym roku zakup nowego, ale tym będzie jeździć moja żona.

Doradźcie jakie części najlepiej kupić żeby rower pojeździł jeszcze kilka sezonów rekreacyjnie bez pakowania w niego większych pieniędzy.

Aktualny osprzęt który chciałbym wymienić: przerzutka tył i przód falcon, korba 3 rzędowa, kaseta 7 rzędowa, manetki typu gripshift wolałbym zamienić na klamko-manetki.

Rower prawie taki jak ten tylko chyba starszy model: http://www.ib.biz.pl/index.php?iframe=mtb&lang=pl&id_rower=10&foto=CALEDONIA%20MT260%20(M%CASKI).jpg

Na części mogę przeznaczyć ok 300-400 zl.

• Mod Team
  • Mod Team
Napisano

Moim zdaniem gra nie warta świeczki i nerwów, które będziesz musiał na to poświęcić. Za 500zł czasem można kupić zupełnie przyzwoity, używany rower i osobiście taką opcję bym wybrał. W takiej marketówce za dużo trzeba by wymienić, a i tak będzie to złom, tyle że trochę lepszy.

Napisano

Masz racje. Poczytałem trochę i widzę, że zaraz po napędzie musiałbym zabrać się za wymianę innych rzeczy. Macie może jakiś typ roweru używanego ale gotowego do jazdy na allegro?

Napisano

na taki rower którym pośmigam bez większego wkładu ten sezon i może ewentualnie następny mógłbym wydać na dzień dzisiejszy z 500-600 zł. W przyszłym roku będę chciał kupić jakiś trekking żebym mógł fotelik dla dzieciaczka zamontować i pojeździć trochę po mieście i leśnymi ścieżkami. Ewentualnie jak macie jakiś fajny typ to może i bym kupił już na ten sezon.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...