agau Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 Witam społeczność rowerową! Jako że część z Was już pewnie jest dzieciata, a tym samym doświadczona w temacie, więc uderzam do Was z pytaniem: Jakie rowerki moglibyście polecić dla dziecka 2,5 roku? Koła 12", góra 14"?
nixon Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 Polecam rowerek na kołach 12" SCHWINN TIGER Boy, bardzo dobry jakościowo i wytrzymały. Akurat synowi kupiłem nowy na 16" kołach więc ten będę sprzedawał tylko kolor pomarańczowy.
agau Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Napisano 17 Kwietnia 2010 Tylko jedna osoba doświadczona w temacie? Piszcie, piszcie, uświadamiajcie. Wybrałyśmy już z córką rowerek. Po wielu przymiarkach padło na Meridę Dakar 612 (model z wyprzedaży z 2009 roku, inny kolor (ten biały ładniejszy) - ale za to spoko cena ): Co zaobserwowałam. Córce było niewygodnie na roweruch z prostą kierownicą. Momentalnie z nich zsiadała. Siodło koniecznie szerokie i wygodne, bo też foch. Absolutnie odpadały rowery z jakimiś podoczepianymi badziewiakami - rozpraszały jej uwagę. Nawet ten czarny malutki dzwoneczek w Meridzie ją rozpraszał na początku i rozważałam odkręcenie, ale obyło się. Rozmiar rozmiarowi nierówny, warto mierzyć, sprawdzić jaką dziecko przyjmuje pozycję na rowerku. Na niektórych roweruch córka siedziała jak paragraf. Najgorzej było chyba na roweruch z Halfordsa A rowerek w boju sprawdza się świetnie, młoda go uwielbia i jeździ jak szalona. nixon - dziękuję za Twoją wypowiedź w temacie, rowerek już kupiłam, ale napisz mi, proszę, wiadomość z informację w jakim wieku synek jeździł na tym Schwinnie i ile byś za niego chciał - mam sporo koleżanek mających dzieci w wieku córki, i wszystkie teraz napalone na rowerki, więc może którejś podszepnę Wizualnie rowerek piękny, i kierownica wygięta jak trzeba
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.