skandyzu Napisano 16 Marca 2010 Napisano 16 Marca 2010 Witam, mam okazje kupić nowe hamulce slx lub elixir 5. Nie wiem które wybrać.. prosze o pomoc. jeżdżę enduro/fr.
Andrew Napisano 17 Marca 2010 Napisano 17 Marca 2010 w dziale "hamulce" toczy się dyskusja nt. Elixirów. W dziale "testy hamulców" też jest temat o E. Przeczytaj i zdecyduj, czy bierzesz w ogóle Elixiry pod uwagę. O SLX też jest masa tematów. Na górze strony masz wyszukiwarkę.
Mateusz2191 Napisano 21 Marca 2010 Napisano 21 Marca 2010 Osobiście nie miałem doświadczenia z tymi hamulcami ale test hamulców hydraulicznych znajduję się w ostatnim numerze MR. W tym teście zdecydowanie lepiej wypadły Avidy. Miały one zdecydowanie większa moc hamowania co jest chyba dla Ciebie ważne przy jeździe fr/enduro. Jeśli w grę wchodzą też inne modele to na twoim miejscu zastanowił bym się także nad hayes-ami Stroker Trial, które wygrały ten test w kategorii econo (cena/jakość)
Schwefel Napisano 21 Marca 2010 Napisano 21 Marca 2010 Nie Trial a Trail. Widać wybrali same awaryjne modele, bo ich testy nijak się mają do tego co się słyszy na forum.
pawel1315 Napisano 22 Marca 2010 Napisano 22 Marca 2010 Oni testują hamulce po parę dni, więc nie mają jak sprawdzić wytrzymałości/awaryjności. Dopiero po dłuższym użytkowaniu można coś na ten temat powiedzieć, dlatego o takich sprawach słyszy się na form, a nie w gazetach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.