Skocz do zawartości

[sakwy] do pracy, na laptopa i drugie śniadanie

ksm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuję sakw na dojazdy do pracy, wymaganie specjalne: chcę w nich przewozić laptopa 17".

Obecne rozwiązanie

Najtańsze sakwy trzy częściowe, w górną poziomą część wsadziłem grubą gąbkę na spód i na nią kładę laptopa zapakowanego w neoprenowy pokrowiec. Jeżdżę tak od 4 lat, używałem w tym czasie 4 laptopów, z żadnym nie miałem problemów, które dałoby się zwalić na sposób przewożenia. Rozwiązanie to jest niewygodne, gdyż górna część sakw zasłania tylną lampkę, a odpięcie jej wymaga rozpięcia sześciu dość niewygodnych pasków mocujących.

Poszukiwane rozwiązanie

Sakwy pozwalające na włożenie laptopa do bocznej sakwy pionowo, najlepiej do specjalnej komory (pianka ochronna jak w plecakach na laptopy, najlepiej całość zabezpieczona przed przemoknięciem w trakcie deszczu).

Miło byłoby gdyby sakwy były w wściekłym kolorze (zieleń kamizelek policyjnych lub pomarańcz służb drogowych) i miały odblaski, ale przeżyję bez tego.

Sposób użytkowania

• Sakwy są mi potrzebne wyłącznie na dojazdy do pracy (dziś jest to 10 kilometrów, ale w przyszłości może to być 20-30km).
  • Sakwy powinny być 2 niezależne, lewa na laptopa i drugie śniadanie, prawa używana w poniedziałek i piątek do dowożenia i zabierania ubrania "roboczego".
  • Na tym rowerze jeżdżę wyłącznie po asfalcie.
  • Rower trekkingowy, w razie potrzeby mogę zmienić bagażnik.

Czy macie może namiary na jakieś, dostępne w Polsce, sakwy spełniające moje oczekiwania?

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witam.

Używam roweru i sakw podobnie jak Ty już 2 lata. Kupiłem najtańsze sakwy jakie były w sklepie i wożę w nich laptopa. Laptop jest zapakowany w solidną torbę z pianką w środku i działa bezproblemowo. Torbę z laptopem wkładam do sakwy i już. Sakwy są obszerne i czasem wożę w nich solidne zakupy. Są też nieprzemakalne co miałem okazję wiele razy sprawdzić. Markę widać na zdjęciu (FastRider). Nie są we wściekłym kolorze, ale mają duże odblaski z tyłu.

Ta sama firma produkuje też torby do laptopa, które można łatwo wpiąć w bagażnik rowerowy. Czy są dostępne w Polsce, znajdziesz w sieci :-).

post-127088-1270939042,24_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...