Skocz do zawartości

[trasy] Bieszczady

ProKreator

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na początku września będę jakieś 2 tygodnie w Bieszczadach w okolicach Bukowca. Tym razem nie popełnię błędu i wezmę rower. Szukałem trochę na forum ale nie znalazłem nic konkretnego. Czy możecie mi polecić kilka fajnych jednodniowych tras z jak najmniejszą ilością asfaltu o średniej trudności. Bukowiec nie jest obowiązkowy (to żadna baza wypadowa). Jeździć będę raczej sam, bo się chyba nikt ze znajomych nie dopisze.

Z góry dziękuję

Napisano

W bieszczadach jest mnóstwo tras na rower np cisna-jasło-okraglik-fereczata-cisna albo dalej z okrąglika na rabią skałę i do wetliny. Można też pojechać cisna-duszatyn-chryszczata-przeł. żebrak-wołosań-cisna. Jak dla mnie najleprze miejsce na baze to cisna.

Napisano

Cisna- wiem. Wszystkie fajne szlaki sie zaczynają w Cisnej. Urlop jest rodzinny więc i Polańczyk musi być pod ręką. Dzięki już zapisuje.

witam, byc moze troszke nie w temacie. planuje WEEKENDOWA wycieczke rowerowo-kolejowa PL-UA-SK, ktora szczegolowo opisuje na " > Wycieczki i ekspedycje rowerowe ". najlepiej kwiecien lub maj. jezeli bylbys zainteresowany to nie widzialbym przeszkod abys sie przylaczyl.

na razie mam 2 potencjalnie zainteresowane osoby z lodzi, skad pochodze ale to nic pewnego.

skoro interesuja sie rejony bieszczad polskich, to byc moze skusza cie bieszczady ukrainskie, to w koncu jedno pasmo niegodziwie podzielone przez losy historii.

skad jestes jesli moge spytac?

Napisano

Jeżeli bliżej soliny to może pasmo Otrytu szlakiem niebieskim z Polany potem grzbietem do schroniska chata socjologów i do dwernika a stamtąd doliną sanu do małej obwodnicy. Można myknąć z Bukowca na Korbanię (ciekawy widok na jezioro solińskie) albo z Terki zielonym na Bukowinę, potem granicą parku na Krysową i czarnym do Jaworzca a wracając zachaczyć o rez. sine wiry. Na baze może Zawóz - cisza spokój przy samym zalewie jest plac zabaw dla dzieci i całkiem fajna knajpa. Ogólnie tereny do jazdy fajne choć nie tak wysokie jak wokół Cisnej

Napisano

witam, byc moze troszke nie w temacie. planuje WEEKENDOWA wycieczke rowerowo-kolejowa PL-UA-SK, ktora szczegolowo opisuje na " > Wycieczki i ekspedycje rowerowe ". najlepiej kwiecien lub maj. jezeli bylbys zainteresowany to nie widzialbym przeszkod abys sie przylaczyl.

na razie mam 2 potencjalnie zainteresowane osoby z lodzi, skad pochodze ale to nic pewnego.

skoro interesuja sie rejony bieszczad polskich, to byc moze skusza cie bieszczady ukrainskie, to w koncu jedno pasmo niegodziwie podzielone przez losy historii.

skad jestes jesli moge spytac?

Jestem z Bydgoszczy. Temat weekendowy do przemyślenia aczkolwiek bez zobowiązań. W maju mam spływ kajakowy, więc jak co to bardziej czerwiec. Wszystko notuje. Zapodaj link do Twojego opisu wyprawy

Bartollini

O sinych wirach myślałem od początku i o nie istniejącym szmaragdowym jeziorku ech.

LINK ZNALAZŁEM- TRUDNO BYŁO NIE ZNALEŹĆ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...