Skocz do zawartości

[hamulce] problem z montażem avid juicy 3

Vroobelle

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zamontowałem sobie avid juicy 3 na tył. No i jest problem. Mianowicie- między adapterem a ramą nie ma żadnej podkładki, a mimo to zacisk ociera o tarczę (nie klocki, tylko cały zacisk).

Sprawa wygląda mniej więcej tak:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1c3869546ac6b146.html

Wie ktoś co z tym począć? Może wziąć w obroty szlifierkę i przypiłować trochę adaptera lub ramy? Proszę o jakieś w miarę moralne propozycje :)

Napisano

A ustawiłeś w ogóle zacisk? Bo wydaje mi się, że można go jeszcze trochę przesunąć w lewo i przestanie ocierać. Poluzuj śruby mocujące zacisk, zaciśnij klamkę i trzymając ją, dokręć śruby. Oczywiście chodzi o śruby mocujące zacisk do adaptera, a nie adapter do zacisku.

I jeszcze pytanie : ile zostało klocków? Bo możesz mieć problem z tłoczkiem (jeden się nie wysuwa) i wtedy nie będzie się dało ustawić zacisku.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Mam ten sam problem i żadna regulacja nie zdała egzaminu. macie jakieś inne pomysły jak oddalić zacisk od tarczy?? może są jakieś chudsze adaptery ( mój ma 11mm grubości ) Dodam że też mam avid juicy 3 i problem powstał od razu przy założeniu

Napisano

A może trzeba trochę zeszlifować mocowanie na ramie lub adapter???? żeby było ok brakuje mi jakiś 1mm no może 1,5mm Proszę o pomoc!!

Napisano

Widziałem w jakimś sklepie internetowym frezy do wyrównywania powierzchni styku adaptera z ramą, może jakiś serwis coś takiego posiada i mogliby trochę ściągnąć materiału z adaptera/ramy. Ewentualnie podkładka na osi, ale wrzuciłbym ją za tą wewnętrzną nakrętkę z ząbkami, która dociska od wewnątrz do ramy. Przesunie się wtedy nieco koło, ale w końcu masz tarcze, więc bez tragedii.

Napisano

adapter raczej na pewno był dobry kupiłem nowy zestaw soczystych trójek i adaptery były przykręcone a brakowało raptem 1mm

PS. Fotki nie są moje tylko przy okazji podpoiłem się pod temat bo miałem podobny problem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...