Skocz do zawartości

[koła]Ritchey zac 2000

julaswdx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, czy kojarzy ktoś koła ritchey zac 2000? Bo mam okazje kupic tanio komplet na tarcze i wogole tego nie moge znalezc na necie. Jeśli mieliście stycznośc z nimi to prosiłbym o komentarz. Pozdrawiam

Napisano

Hej ja miałem w swoim scott-cie koła jak najbardziej sztywne, po ok 30k lekkich podskoków nie widać uszkodzeń i brak większych luzów na nyplach, więc jak najbardziej pozytywna opinia

Napisano

Chodzi o koła zbudowane na piastach Ritchey i obręczy Rigda ZAC 2000 tak? Jeśli chodzi o piasty Ritcheya - miałem wersję Comp (są jeszcze wyższe grupy Pro i WCS) to byłem z niej średnio zadowolony - problematyczny był bębenek szybko łapał luzy a do dobrego uszczelnienia piasty też sporo brakowało i wymagała serwisowania 2 razy w sezonie a nie tego oczekuje się od piasty na maszynówkach:) Fakt że swoje ważę, lżejsza osoba pewnie nie miała by tych problemów tak szybko.

Napisano

Dużo nie powiem o piaście bo nie wiem co to za model jedynie moge wkleic fotke http://img62.imageshack.us/img62/2610/dsc01231g.jpg i dodać że waże 80 kg więc też do lekkich nie należe ;] Ale już raczej jestem zdecydowany bo taniej nie dostane kompletu na tarcze a niestety z tyłu mam opcje tylko na tarcze, pozatym po osprzęcie w tym rowerku widać że raczej lipa nie była tam montowana

Napisano

No ta piasta to jest Shimano. Zacisk jest od XT więc piasta prawdopodobnie tez - to jest dobry sprzęt. Obręcz masz firmy Rigida model ZAC 2000. Z Ritchey'em nie ma tu nic wspólnego :)

Napisano

Shimano 475/525 czyli coś z pogranicza Alivio i Deore. Poza tym, że to straszne kloce to da się przeżyć na początek...

A osprzętem roweru się nie sugeruj, producenci praktycznie zawsze oszczędzają na kołach i potem pojawiają się 525 w specu za 11k...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...