Skocz do zawartości

[tarcze] Gdzie kupię "plastiki" do zabezpieczenia tłoczków przed wypchnięciem w czasie transportu?

Walen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potrzebuję kupić 2 sztuki plastików, którymi zabezpiecza się hamulce tarczowe w transporcie: żeby przy zdjętych kołach z tarczami nie zacisnąć przypadkiem klamki i nie wypchnąć tłoczków. Ktoś wie gdzie je dostanę? A może ktoś ma do odsprzedania?

I czy te plastiki mają jakąś jednoznaczną nazwę? Bo jak na razie to muszę je strasznie opisowo określać :-)

Napisano

Chodzi Ci o tzw. Padspacer. Też ostatnio za tym latałem, a dostałem jedną sztukę za darmo w jednym z poznańskich serwisów. Idź do jakiegoś w swojej okolicy, zapytaj. Serwisy dysponują takimi bzdetami, kiedy zamawiają hamulce, zakładają komuś to takie rzeczy pozostają właśnie w serwisach i zalegają.

Napisano

Padspacer - rozsądna nazwa. W zaprzyjaźnionym serwisie niestety nie mają. Co do patentu z płytą, to wiem że mogę je zapchać nawet poskładaną kartką papieru, ale chciałbym coś subtelniejszego :)

Napisano

Czy z Bleed Kitem nie dostaje się kompletu do różnych hamulców?

Z bleed kitem dostajesz plastiki, które wkłada się pomiędzy tłoczki. W tedy klocki trzeba ściągnąć.

Napisano

Hamulce to Hope Mono Mini. Tak się zastanawiam, czy różnice w budowie zacisków różnych film są na tyle znaczne, że te padspacery od shimany czy avida nie podejdą? Na ebayu widziałem takie, przy których jest napisane, że pasują do większości.

Napisano

Z bleed kitem dostajesz plastiki, które wkłada się pomiędzy tłoczki. W tedy klocki trzeba ściągnąć.

One są dwustronne, mam takie. Jedna strona jest do tłoczków a druga do klocków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...